Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kotkan Kaupunginteatteri ei vaadi yleisöltä koronapassia – Näytöksissä siirrytään portaittain kohti täysi saleja, Kotkan Ruusun syksyn esitykset on myyty loppuun

Teatteri on kuitenkin valmis koronapassin käyttöönottoon, jos alueella siirrytään koronan leviämisvaiheeseen.

Kotkan Kaupunginteatterin pikkujoulukausi näyttää hyvältä. Kotkan Ruusun syksyn esitykset on jo myyty loppuun. Arkistokuva. Ella Karttunen

Johanna Vehkaluoto

Kotkan Kaupunginteatterin esityksiin tuleva yleisö ei tarvitse koronapassia, eivätkä koronarajoitukset vaikuta teatterin toimintaan kiihtymisvaiheessa olevalla alueella.

– Jos koronatilanne pahenee ja alue siirtyy leviämisvaiheeseen ja käyttöön otetaan uusia rajoituksia, otamme koronapassin käyttöön. Meillä on siihen hyvät valmiudet, kertoo teatterinjohtaja Miko Jaakkola.

Portaittain kohti täysiä saleja

Turvavälien varmistamiseksi kaupunginteatteri on itse rajoittanut katsojamäärää osassa näytöksiä. Vuodenvaihteeseen asti paikat esityksiin myydään numeroimattomina ja henkilökunta ohjaa katsojat paikoilleen.

– Siirrymme portaittain kohti täysiä saleja. Ravintola Kairoon pääsee 150 asiakasta ja Peter Pan menee pieleen -katastrofikomedian kaikki katsojapaikat ovat käytössä heti ensi-illasta alkaen.

Teatterin osalta lähestyvä pikkujoulukausi näyttää hyvältä.

– Esimerkiksi Kotkan Ruusun kaikki syksyn esitykset on myyty loppuun ja myymme nyt lippuja kevätkauden esityksiin, kertoo Jaakkola.

Älä tule teatteriin kipeänä

Huolehtiakseen paremmin asiakkaiden turvallisuudesta ja tilojen siisteydestä Kaupunginteatteri lisäsi viime syksynä henkilökuntaa teatterin asiakastiloihin.

– Suosittelemme asiakkaillemme maskin käyttämistä ja sitä, että he tulisivat esityksiin terveinä ja ajoissa. Myös turvavälit ja hyvä käsihygienia ovat tärkeitä. Emmekä suosittele käteisen käyttämistä.

Jos teatterikävijä tuntee itsensä kipeäksi, hänen toivotaan vaihtamaan lippunsa näytelmän toiseen esitykseen.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka