Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Mediatiedot: Japanilainen flunssalääke tehokas koronaviruksen hoidossa

STT

STT

Japanilainen flunssalääke näyttää olevan "selvästi tehoava" lääke myös koronavirusta vastaan, Kiinan terveysviranomaiset kertovat Japanin median mukaan. Asiasta uutisoivat myös monet kansainväliset mediat, kuten Guardian .

Kyseinen lääke on nimeltään favipiravir, ja sitä valmistaa Fujifilmin tytäryhtiö.

– Lääke on hyvin turvallinen, ja se on selvästi tehoava (koronan) hoidossa, sanoo Kiinan tiede- ja teknologiaministeri Zhang Xinmin.

Japanilaislääkettä Kiinan Shenzenissä saaneiden potilaiden koronatestin tulos muuttui positiivisesta negatiiviseksi keskimäärin neljässä vuorokaudessa. Niillä, jotka eivät tätä lääkettä saaneet, testitulos muuttui negatiiviseksi keskimäärin 11 vuorokaudessa.

Samoin favipiraviriä saaneiden potilaiden keuhkojen kunto oli sairauden jälkeen parempi kuin ilman tätä lääkettä parantuneilla.

Myös Japanin terveydenhoitoviranomaiset ovat testanneet kyseistä flunssalääkettä koronaviruksen hoidossa. Heidän mukaansa lääke ei tehoa pitkälle edistyneeseen koronatartuntaan eli vaikeimpiin oireisiin. Samantyyppinen ongelma vaikeimpien koronaoireiden hoidossa on havaittu, kun hiv-lääkkeitä on testattu koronavirusta vastaan.

Fujifilm Toyama Chemical toi flunssalääkkeen saataville vuonna 2014. Nyt saadut ensitiedot lääkkeen tehosta koronaviruksen hoidossa nostivat heti yhtiön pörssikurssia.

Koska favipiravir on tarkoitettu flunssan eikä koronaviruksen hoitoon, sen käyttöluvan saaminen koronapotilaille voisi Guardianin mukaan kestää vähintään toukokuulle.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka