Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ylioppilaskokelaat puurtavat tänään äidinkielen kirjoitustaidon parissa

Kevään ylioppilaskokeista tänään vuorossa ovat äidinkielen kirjoitustaidon kokeet. Äidinkielen kokeessa kielenä voi olla suomi tai ruotsi.

Äidinkielen lukutaidon koe on jo ohi, sillä se korkkasi koekevään tiistaina. Tuolloin suoritettiin myös suomi tai ruotsi toisena kielenä -kokeet.

Perjantaina kielikokeet jatkuvat, kun edessä on useiden vieraiden kielien lyhyen oppimäärän kokeita.

Kevään kirjoitukset päättyvät 26. maaliskuuta. Tuolloin abiturienttien osaamista testataan niin psykologiassa, filosofiassa, historiassa kuin biologiassa.

Ylioppilastutkintoon on ilmoittautunut kaikkiaan noin 43 000 kokelasta, mikä on noin 3 000 enemmän kuin viime keväänä. Ylioppilastutkinnon kokeita järjestetään eri puolilla Suomea noin 400 lukiossa ja niiden eri toimipisteissä.

Uuden ylioppilastutkintolain voimaantulon myötä uusimismahdollisuuksia on nyt aiempaa enemmän. Kaikkien kokelaiden on mahdollista uusia hyväksyttyjä kokeitaan rajoituksetta. Kokelaat, joilla tutkinnon suorittaminen on kesken, voivat uusia hylätyn kokeen kolme kertaa hylätyn arvosanan saamista seuraavina kolmena tutkintokertana.