Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Suomessa on todettu uusia koronatartuntoja 10, tapauksia kaikkiaan 40, kertoo THL

Suomessa on nyt todettu yli 30 tartuntaa. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA
STT

STT

Suomessa on todettu yhteensä 40 koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Laitoksen eilisen ilmoituksen jälkeen uusia tapauksia on kertynyt 10 kappaletta.

Sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä että Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on todettu kummassakin kolme uutta tartuntaa. Kanta-Hämeessä, Varsinais-Suomessa, Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa on todettu kussakin yksi tapaus.

Kaikki uudet potilaat ovat olleet viime aikoina matkoilla epidemia-alueella Italiassa tai olleet tekemisissä alueelta palanneen kanssa Suomessa, sairaanhoitopiirit kertovat. Sairaanhoitopiirit selvittävät altistuneita ja ovat heihin yhteydessä.

Muissa Pohjoismaissa Suomea enemmän tartuntoja

Maailman terveysjärjestön WHO:n kansallisilta viranomaisilta keräämien tietojen mukaan Suomessa on todettu selkeästi vähemmän tartuntoja kuin muissa Pohjoismaissa.

Eniten tartuntoja on todettu Ruotsissa, jossa niitä on WHO:n seurannan mukaan 248 kappaletta. Norjassa tapauksia oli tiistain tiedon mukaan diagnosoitu 192 kappaletta. Tanskassa ja Färsaarilla tartuntoja on puolestaan tiedossa yhteensä 92 ja viisikon selkeästi pienimmässä maassa Islannissa 65 kappaletta.

Kolmessa Baltian maassa oli puolestaan tiistaipäivällä todettu yhteensä alle 20 tapausta, terveysjärjestö kertoi.

WHO:n keräämien tietojen mukaan eniten tapauksia Euroopassa on Italiassa, jossa tartuntoja on todettu yli 9 000. Kyseessä on suurin maakohtainen luku Kiinan ulkopuolella. Euroopan maista tuhannen ilmoitetun tartunnan raja on ylittynyt myös Ranskassa, Saksassa ja Espanjassa.

Tampere peruu luokkaretket, Opetushallitus ei ohjeista kouluja

Opetushallitus ei ohjeista kouluja ulkomaille suuntautuvista luokkaretkistä. Se muistuttaa, että koulut päättävät koulun ulkopuolisesta opetuksesta ja niihin liittyvästä matkustamisesta itse.

Tampereen kaupunki on päättänyt perua koulujen ja oppilaitosten kaikki ulkomaanmatkat toukokuun loppuun asti. Samalla kaupunki päätti, ettei se vastaanota ulkomailta suuntautuvia koululaisten ja opiskelijoiden vierailuja Tampereen kouluihin ja oppilaitoksiin.

Kaupungin johtoryhmä teki päätöksen asiasta tiistaina. Kaupungin tiedotteen mukaan ratkaisuun päädyttiin, sillä epidemia-alueiden määrittely muuttuu jatkuvasti ja lisäksi ulkomaille lähtevät opiskelijat saattavat joutua karanteeniin tai altistua koronavirustartunnalle.

Opetushallitus kehottaa tutustumaan ulkoministeriön matkustustiedotteisiin, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosituksiin sekä matkanjärjestäjien ilmoituksiin ja sopimusehtoihin.

Koronahuoli ei ole lisännyt influenssarokotteen käyttöä, THL arvioi

Keskustelu koronaviruksesta ei ole vaikuttanut suomalaisten innokkuuteen hankkia kausi-influenssarokotetta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ylilääkäri Hanna Nohynek.

THL tilaa joka vuosi noin 1,7 miljoonaa influenssarokotetta. Niistä noin 200 000 jää käyttämättä joka kausi, ja samoin näyttää käyvän myös tänä vuonna, Nohynek arvioi.

Helmi-maaliskuussa rokotteita otettiin jonkin verran enemmän kuin aiempina vuosina, mutta Nohynekin mukaan on vaikea sanoa, johtuuko pieni lisäys koronahuolista vai influenssarokotuksen mainoskampanjasta.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka