Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aksel Kankaanranta nappasi UMK-voiton – tuore viisuedustaja arvelee äänensä ja maanläheisyytensä vedonneen ihmisiin

Uuden musiikin kilpailun voittoon kiisi lauantaina Aksel Kankaanranta kappaleella Looking Back. Kankaanranta edustaa Suomea Hollannissa Rotterdamissa toukokuussa miteltävissä Euroviisuissa.

Voittaja selvisi yleisöäänten ja kansainvälisen raadin pisteiden perusteella. Kankaanranta sai eniten pisteitä kansainvälisiltä raadeilta ja toiseksi eniten yleisöääniä. Raadit olivat Britanniasta, Virosta, Saksasta, Bulgariasta, Espanjasta, Venäjältä, Ruotsista ja Hollannista.

Raadit antoivat Kankaanrannalle yhteensä 76 pistettä, mikä oli 12 pistettä enemmän kuin toiseksi eniten raadeilta ääniä saaneen F3Min saalis. Yleisö kerrytti eniten pisteitä Erika Vikmanille, 99. Kankaanranta sai yleisöltä 94 pistettä.

Miksi Kankaanranta itse arvelee napanneensa voiton?

– Hmm, mielenkiintoista. Veikkaan, että ihmiset tykkäävät äänestäni, ja maanläheisyys voisi olla toinen juttu. En tiedä tasan tarkkaan, tämä on spekulointia, Kankaanranta arveli hetki voittonsa selviämisen jälkeen.

Kankaanrannan mielestä UMK:ssa nähdyssä lavashow'ssa ei oikeastaan ole muutettavaa Euroviisulavaa silmällä pitäen. Kankaanrannan esityksessä lavan eteen laskettiin iso kangas, jolle valot heijastuivat. Myös lavan takaosaan heijastetaan suurikokoisia ihmishahmoja sekä punaista valoa, josta kappaleessa myös lauletaan.

– Kankaan pitää varmaan olla isompi. Ehkä sinne voi jotain ihan pientä lisätä, mutta ei sillä tavalla että siitä tulee liian tunkkainen. Mun mielestä se toimii nyt tosi hyvin, Kankaanranta kommentoi.

Kankaanranta arvelee, että hänen äänensä voi vedota viisuyleisöön.

– Ehkä mun äänessä on jotain, mikä voisi vedota ihmisiin. Ehkä myös se sellainen minimalistinen toteutus lavashow'ssa voisi olla se mikä toimii.

Suomen tuore viisuedustaja Aksel Kankaanranta väläyttää, että Rotterdamissa hänen kanssaan lavalla voitaisiin nähdä gospel-kuoro

"Tiukat aikataulut ja oikea hämminki päällä"

Euroviisuissa maiden edustajia viedään jatkuvasti paikasta toiseen, minkä Suomen tuore euroviisuedustaja tietääkin.

– Tulee tosi tiukat aikataulut ja oikea hämminki koko ajan päällä, pitää mennä paikasta a paikkaan b, juhlista toiseen ja laulaa jossain yökerhoissa, kaikkea tuommoista.

Miten Kankaanranta arvelee Euroviisujen eroavan Suomen isoista lavoista ja tv-tuotannoista?

– Ehkä siten, että siellä kokeillaan tosi paljon jotain uutta. En sano etteikö Suomessa kokeiltaisi, mutta siellä (Euroviisuissa) on 80 prosenttia sellaista missä testataan uutta.

Kankaanranta tunnetaan Pyhimyksen Jättiläinen-suurhitin feattaajana sekä Voice of Finlandista, johon hän osallistui vuonna 2017.

Katso tästä Suomen euroviisukappale

Viisut kisataan toukokuun puolivälin paikkeilla

Euroviisujen ensimmäinen semifinaali kisataan 12. toukokuuta ja toinen semifinaali 14. toukokuuta. Suomi kisaa toisessa semifinaalissa ja esiintyy toisella puoliajalla neljäntenä. Finaaliin selviytyneet kamppailevat viisuvoitosta lauantaina 16. toukokuuta.

UMK palasi tänä vuonna avoimeen kilpailuun muutaman vuoden tauon jälkeen. Kisaan lähetettiin yli 400 kappaletta, joiden joukosta valittiin kuusi UMK-finalistia. Kahtena viime vuonna Euroviisuihin on lähetetty kutsuvierasartisti.

Kansainvälisten raatien antamat pisteet:

– Britannia: 12 p. Erika Vikman, 10 p. Aksel Kankaanranta, 8 p. F3M, 6 p. Tika, 4 p. Sansa

– Viro: 12 p. Aksel Kankaanranta, 10 p. Sansa, 8 F3M, 6 p. Catharina Zühlke, 4 p. Erika Vikman

– Saksa: 12 p. Aksel Kankaanranta, 10 p. Catharina Zühlke, 8 p. Erika Vikman, 6 p. Tika, 4 p. F3M

– Bulgaria: 12 p. Aksel Kankaanranta, 10 p. Sansa, 8 p. F3M, 6 p. Tika, 4 p. Erika Vikman

– Espanja: 12 p. Erika Vikman, 10 p. Catharina Zühlke, 8 p. F3M, 6 p. Sansa, 4 p. Aksel Kankaanranta

– Venäjä: 12 p. Aksel Kankaanranta, 10 p. Tika, 8 p. F3M, 6 p. Catharina Zühlke, 4 p. Erika Vikman

– Ruotsi: 12 p. F3M, 10 p. Tika, 8 p. Aksel Kankaanranta, 6 p. Catharina Zühlke, 4 p. Erika Vikman

– Hollanti: 12 p. Tika, 10 p. Erika Vikman, 8 p. F3M, 6 p. Aksel Kankaanranta, 4 p. Catharina Zühlke.

Yleisöäänet:

– Erika Vikman 99 p.

– Aksel Kankaanranta 94 p.

– Tika 77 p.

– Catharina Zühlke 24 p.

– F3M 20 p.

– Sansa 6 p.