Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Lepomäkikään ei haasta Orpoa kokoomuksen johdossa ensi kesänä

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki ei aio haastaa puolueen puheenjohtajaa Petteri Orpoa ensi kesän puoluekokouksessa, Lepomäki kertoo Helsingin Sanomille .

Lepomäki kuitenkin jättää mahdollisuuden arvioida kantaansa tarvittaessa. Hän myös toivoo, että kokoomuksessa käydään jonain päivänä avoin kisa puheenjohtajuudesta.

Aiemmin tänään toinen kokoomuksen kansanedustaja Antti Häkkänen kertoi Maaseudun Tulevaisuudelle , ettei hänkään hae puolueen puheenjohtajuutta.

– En ole lähdössä nyt haastamaan nykyistä puheenjohtajaa, mutta aktiivisesti harkitsen varapuheenjohtajaksi hakemista. En ole sitäkään vielä päättänyt, mutta pian on aika, kun eletään kohti maaliskuuta, Lepomäki sanoi HS:lle.

Häkkästä ja Lepomäkeä on pidetty mahdollisina ja vahvimpina haastajina Orpolle.

Häkkänen vetoaa ikäänsä

Häkkänen vetoaa Maaseudun Tulevaisuuden mukaan ikäänsä ja perhesyihin. Hän kertoo, ettei nuorella miehellä ole kiire mihinkään, mutta voi olla, että joskus hänen aikansa koittaa.

– Tällä hetkellä Petteri on ainoa ehdokas, ja hänellä on minun tukeni ehdottomasti, Häkkänen vakuuttaa MT:ssä.

Häkkänen on saavuttanut eri medioiden kyselyissä suuren kansansuosion. Kokoomuksen puolueväki valitsee puheenjohtajan kesäkuussa Porissa.

Lehden mukaan kokoomusväki seisoo edelleen Orpon takana mutta on toivonut tälle Orpolle haastajia.