Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisten pk-yritysten osuus tavara- ja palveluviennistä oletettua pienempi

Itsenäisten pk-yritysten osuus sekä tavaraviennistä että palvelujen viennistä on pienempi kuin aiempien tutkimustulosten perusteella olisi voinut olettaa, kertoo työ- ja elinkeinoministeriö.

Itsenäisten pk-yritysten osuus jää tuoreen tutkimuksen mukaan tavaraviennistä noin seitsemään prosenttiin ja palveluviennistä kahteen prosenttiin, kun otetaan huomioon kuuluminen kotimaisiin ja kansainvälisiin konserneihin.

Pk-yritysten viennistä kasvava osa on ollut sellaisten yritysten vientiä, jotka kuuluvat kansainvälisiin konserneihin, mutta toimivat Suomessa pk-yrityksinä.

Palkansaajien tutkimuslaitos selvitti työ- ja elinkeinoministeriön toimeksiannosta, miten kuva erikokoisten yritysten roolista kansantaloudessa muuttuu, kun otetaan huomioon kuuluminen konserneihin. Tutkimus kattaa vuodet 2008–2016.

Tutkimuksessa on tarkasteltu myös muun muassa yritystukien jakautumista. Tulosten mukaan yritystuet on pääosin myönnetty itsenäisille pk-yrityksille.