Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Wall Streetin nousuhurmos jatkuu Kiinan koronaviruksesta huolimatta

Wall Streetillä menee lujaa. AFP / LEHTIKUVA
STT AFP

STT AFP

Yhdysvalloissa pörssikurssit rikkoivat taas aiempia ennätyksiä keskiviikkona. Wall Streetin kolme keskeistä indeksiä ylsivät kaikkien aikojen ennätyslukemiinsa.

Dow Jones -indeksi nousi edellispäivästä 0,9 prosentilla yli 29 500 pisteeseen.

Teknologiapainotteinen Nasdaq nousi niin ikään 0,9 prosenttia ja laajapohjainen S&P 500 nousi 0,7 prosenttia. Sekä Nasdaq että S&P 500 rikkoivat ennätyksensä kolmatta päivää perättäin.

Myös Euroopassa tunnelma markkinoilla oli keskiviikkona positiivinen. Frankfurtin DAX 30 -indeksi ylsi uuteen ennätykseen, ja Pariisissa päädyttiin tämän vuoden parhaisiin lukemiin.

Pörssiennätykset antavat osviittaa siitä, etteivät sijoittavat usko Kiinan koronavirusepidemian horjuttavan maailmantaloutta. Vaikka kuolonuhrien määrä on viime päivinä kivunnut jo yli tuhannen, viruksen leviäminen Kiinan ulkopuolella on ollut varsin hidasta.

Vaikka viruksella on kielteinen vaikutus Kiinan talouteen, uskotaan Kiinan hallituksen ryhtyvän elvytystoimiin talouden saattamiseksi takaisin raiteilleen.

Sijoittajia miellyttivät myös Yhdysvaltain keskuspankin pääjohtajan Jerome Powellin esittämät myönteiset näkemykset Yhdysvaltain taloudesta. Powell arvioi, että lähiaikoina ei ole tarvetta ohjauskoron nostamiselle.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka