Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Energiateollisuus: Ylempien toimihenkilöiden työehtosopimusratkaisu on hyväksytty

Energiateollisuus ry:n ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n välinen neuvottelutulos Energiateollisuuden ylempien toimihenkilöiden työehtosopimuksesta on hyväksytty liittojen hallinnoissa. Energiateollisuus kertoo asiasta tiedotteessa.

Energiateollisuus kertoo, että sopimusratkaisu on vientialoille muodostuneen yleisen linjan mukainen ja sen piirissä on noin 7 300 ylempää toimihenkilöä.

Sopimuskausi alkaa 1. maaliskuuta ja päättyy 28. helmikuuta 2025.

Työehtosopimus mahdollistaa paikallisen sopimisen sekä vuoden 2023 että 2024 palkankorotuksista. Jos paikallista sopimusta palkankorotuksista ei synny, korotetaan palkkoja vientialoilla muodostuneen korotustason ja palkkarakenteen mukaisesti vuosina 2023 ja 2024.

Energiateollisuuden työmarkkinoista vastaava johtaja Timo Yli-Koivisto sanoo huomionarvoista olevan, että paikallisesti sovittava palkkaratkaisu on ensisijainen vaihtoehto.

– Tämä mahdollistaa yrityksen liiketoiminnallisen ja taloudellisen tilanteen huomioimisen molempina vuosina. Mikäli sopua palkkaratkaisusta ei paikallisesti löydetä, palkkoja korotetaan niin sanotun perälaudan mukaisesti, jossa on molempina vuosina yrityskohtainen erä, Yli-Koivisto sanoo.

Kolmen prosentin korotus tänä vuonna, ellei paikallisesti muuta sovita

Energiateollisuuden tiedotteen mukaan kesäkuun palkanmaksun yhteydessä maksetaan 12,5 prosentin kertakorvaus laskettuna ylemmän toimihenkilön kuukausipalkasta luontoisetuineen.

Lisäksi 1. heinäkuuta tai lähinnä sen jälkeen alkavan palkanmaksukauden alusta ylempien toimihenkilöiden kuukausipalkkoja korotetaan kolmen prosentin yleiskorotuksella, ellei paikallisesti ole toisin sovittu. Samana ajankohtana korotetaan palkkoja myös 0,5 prosenttia yrityskohtaisella erällä, joka jaetaan työnantajan päättämällä tavalla.

Ellei paikallisesti sovita toisin, ylempien toimihenkilöiden kuukausipalkkoja korotetaan toukokuun alussa 2024 tai lähinnä sen jälkeen alkavan palkanmaksukauden alusta 1,3 prosentin yleiskorotuksella. Samana ajankohtana korotetaan palkkoja myös 1,2 prosentin yrityskohtaisella erällä, joka jaetaan työnantajan päättämällä tavalla.