Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Israelin ja palestiinalaishallinnon edustajat keskustelivat Jordaniassa

Israelin ja palestiinalaishallinnon edustajat tapasivat sunnuntaina. "Poliittisen turvallisuuden" neuvotteluja isännöi Jordania. Neuvottelujen tarkoituksena oli yrittää rauhoittaa tilannetta Israelin miehittämillä palestiinalaisalueilla kuolettavien väkivaltaisuuksien jälkeen.

Kokous järjestettiin Punaisenmeren rannikolla Akaban kaupungissa, ja siihen osallistuivat myös Yhdysvaltain, Egyptin ja Jordanian edustajat.

Yhteisessä lausunnossa Israel ja palestiinalaishallinto lupautuivat toimimaan uusien väkivaltaisuuksien estämiseksi.

Neuvottelujen aikana kuitenkin kaksi Länsirannan siirtokunnassa asunutta israelilaista kuoli Huwaran kaupungissa iskussa, jota Israel luonnehti terrori-iskuksi.

Myöhään sunnuntaina Israelin media kertoi yhteenotoista siirtokuntalaisten ja palestiinalaisten kesken. Palestiinalaisten uutistoimisto Wafa kertoi siirtokuntalaisten sytyttäneen tuleen useita palestiinalaisten taloja.

Palestiinalaisten terveysministeriö kertoi, että palestiinalaismies ammuttiin kylässä lähellä Nablusia.

Lisääntyneet levottomuudet kuluvana vuonna ovat syventäneet kansainvälistä huolta tilanteesta. Viime vuonna Länsirannalla kuoli enemmän ihmisiä kuin kertaakaan YK:n seurannan alettua.