Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

AKT:n ja työnantajaosapuolten sovittelut jatkuvat tänään

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n ja työnantajaosapuolten sovittelut jatkuvat tänään kello 11 alkaen, kertoo valtakunnansovittelijan toimisto Twitterissä.

AKT neuvottelee ahtaajien työehtosopimuksista Satamaoperaattorit ry:n kanssa.

Jos alalle ei tänään tai huomenna järjestetyissä neuvotteluissa saada sopua, ahtausalan lakko alkaa keskiviikkona 15. helmikuuta kello kuusi ja on voimassa toistaiseksi.

Lakkoa ei voida enää siirtää, sillä kolmen vuorokauden takaraja lakon siirtämiselle on umpeutunut. Satamaoperaattorit kertoi asiasta Twitter-tilillään sunnuntaina.

Lakot edessä myös muilla aloilla

AKT neuvottelee tänään myös kuorma-autoalan ja terminaalitoiminta-alan sopimuksista Autoliikenteen Työnantajat ALT:n kanssa sekä säiliöauto- ja öljytuotealan sopimuksista Öljytuote ry:n kanssa. Näiden alojen sovittelu alkaa kello 16.

Näillä aloilla lakot uhkaavat niin ikään keskiviikosta alkaen.

Kuorma-autoalan lakon on tarkoitus alkaa keskiviikkona 15. helmikuuta puoliltaöin ja jatkua tiistaihin 21. helmikuuta kello 24:ään asti.

Terminaalitoiminta-alan lakko alkaisi keskiviikkona 15. helmikuuta aamukuudelta ja päättyisi keskiviikkona 22. helmikuuta aamukuudelta.

Säiliöauto- ja öljytuotealan lakko puolestaan alkaisi keskiviikkona keskiyöllä ja loppuisi tiistaina 21. helmikuuta kello 24.