Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perussa jatketaan kiistelyä vaalien siirtämisestä, pääkaupunkiin luvassa suurmielenosoitus

Perussa kongressi jatkaa tänään keskustelua siitä, suostuuko se presidentti Dina Boluarten vaatimukseen presidentinvaalien aikaistamisesta tälle vuodelle. Kongressi kiisteli eilen asiasta seitsemän tuntia, muttei päässyt sopuun.

– Olemme varmoja, että ratkaisu löytyy. Kaikki demokraattiset ryhmittymät ottavat keskustelussa huomioon sen, että kyseessä on erittäin kiireellinen asia, lupaili pääministeri Alberto Otarola eilen.

Kongressin istunnon on määrä jatkua iltakuudelta Suomen aikaa.

Kongressi hylkäsi Boluarten edellisen pyynnön lauantaina äänestyksen jälkeen. Vaaleja aikaistettiin jo kerran, ja ne on näillä näkymin sovittu pidettävän ensi vuoden huhtikuussa.

Perun viikkokausia kestäneissä levottomuuksissa on vaadittu Boluarten välitöntä eroa ja vaaleja sekä kongressin hajottamista. Niissä on kuollut liki 50 ihmistä.

Perun pääkaupungissa Limassa on määrä pitää jälleen tänään hallintoa vastustava suurmielenosoitus.

Levottomuudet saivat alkunsa, kun maan edellinen presidentti Pedro Castillo syrjäytettiin. Castillo pyrki keskittämään vallan itselleen, mikä johti hänen syrjäyttämiseensä ja tuolloin varapresidenttinä toimineen Boluarten nousuun valtaan.

Castillo pidätettiin ja hän on tutkintavankeudessa.