Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Verohallinto: Yritykset voivat nyt ilmoittaa kotitalousvähennystietoja verottajalle asiakkaan puolesta

Verohallinto on avannut yrityksille mahdollisuuden ilmoittaa kotitalousvähennykseen oikeutettuja työsuoritteita verottajalle asiakkaan puolesta.

Aiemmin yritykset eivät ole voineet tehdä ilmoitusta kotitalousvähennykseen oikeutetusta työstä, vaan kuluttajien on pitänyt hakea vähennystä itse.

Tänään lähettämässään tiedotteessa Verohallinnon rajapintakehitystä koordinoiva Mika Hyyrynen arvioi, että muutos on helpotus esimerkiksi ikääntyneille ihmisille.

Verohallinto muistuttaa, että asiakkaan ja yrityksen pitää sopia keskenään ilmoituskäytännön muutoksesta. Hyyrysen mukaan yrityksen pitää ilmoittaa asiakkaan puolesta vastaavat tiedot, jotka asiakkaan itsensä pitäisi ilmoittaa.

Ilmoittaminen voi myös vaatia muutoksia yrityksen käyttämiin taloushallinto-ohjelmistoihin.

Vähennyksen käyttö on kasvanut

Kotitalousvähennyksen käyttö on Verohallinnon tilastojen mukaan kasvanut säännöllisesti viime vuosina kaikissa ikäluokissa. Sitä käytetään kotien kunnossapito- ja perusparannustyöhön, erilaisiin kotitaloustöihin sekä hoiva- tai hoitotyöhön.

Tänä vuonna kotitalousvähennys on kunnossapito- ja perusparannustyöhön enintään 2 250 euroa henkilöltä. Kotitalous- ja hoivatyöstä enimmäisvähennys on henkilöltä enintään 3 500 euroa. Korkeamman enimmäisvähennyksen saa myös työstä, joka liittyy öljylämmityksestä luopumiseen.

Omavastuu on sata euroa, ja vähennykseen oikeuttavasta työstä saa vähentää enintään 40 prosenttia.