Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tältä näyttää Veikkauksen uusi lottokone, katso video – Onni pääsee tositoimiin ensimmäistä kertaa lauantaina

Uusi vuosi tuo tullessaan Veikkauksen arvontoihin paitsi uuden studion myös uudet lottokoneet, jotka Veikkaus-asiakkaat nimesivät Onniksi ja Unelmaksi.

Uutuuttaan kiiltävät koneet ovat ensimmäistä kertaa tositoimissa lauantaina 14 tammikuuta.

Lottokoneiden design on lähtöisin muotoilija Mika Kärjen suunnittelupöydältä. Vaikka niihin on haettu muun muassa skandinaavista minimalistisuutta, ne näyttävät tutuilta ja toimivat samoin kuin edeltäjänsäkin.

– Lähtökohtana oli, että emme halunneet tehdä koneesta liian räikeää tai räiskyvää, vaan tyylikkään hillityn. Halusimme kunnioittaa vanhan koneen henkeä ja perinteitä, Kärki sanoo tiedotteessa.

Oleellinen osa Lottoa ovat ropisevat pallot.

– Meidän lottokoneemme ovat ainutlaatuisia, eikä samanlaisia löydy mistään muualta maailmasta, Veikkauksen arvontapelien johtaja Ville Venojärvi sanoo.

Video: Lehtikuva

Koneita valmistettiin yhteensä kolme kappaletta. Kaksi auditoitua, virallista konetta vuorottelee arvonnassa, niin että toinen kone on aina valmiudessa varakoneena. Kolmas kone jää Veikkaukselle niin sanotuksi testikoneeksi.

Koneen runko on koivuvaneria, edustavat pinnat puristettua komposiittimuovia ja näkyvät puuosat vaahteraa. Pallokupu on tehty samalla tekniikalla kuin kattoikkunan kuvut, kuten aiemmissakin koneissa. Palloja kahmiva kauha taas 3D-tulostettiin titaanista.

– Suunnittelussa ja rakentamisessa pyrittiin siihen, että koneen jokaiseen kohtaan valittiin materiaaliltaan ja ratkaisultaan paras mahdollinen yhdistelmä. Lisäksi kiinnitettiin huomiota koneen ylläpidon ja huollon helppouteen, mekaniikkasuunnittelijana toiminut Jukka Lehtonen sanoo.

Aiemmat koneet olivat VTT:n valmistamia vuosilta 1993 ja 2000. Ne olivat kuitenkin elinkaarensa päässä.

Poliisihallitus valvoi koneiden suunnittelua ja valmistusta. Poliisihallitus myös teetti koneille kolmannen osapuolen auditoinnin.