Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sähköautojen latauslaitteita valmistava Kempower kaavailee tuotannon laajentamista Euroopassa

Sähköautojen pikalatauslaitteita valmistava suomalainen Kempower kertoo tutkivansa vaihtoehtoja tuotantokapasiteetin laajentamiseksi Euroopassa.

Yhtiön mukaan tavoitteena on, että uusi kapasiteetti olisi toiminnassa vuoden 2025 loppuun mennessä.

Toimitusjohtaja Tomi Ristimäen mukaan Kempower ei ole vielä päättänyt, missä päin Eurooppaa tuotantoa laajennettaisiin. Myös tuotannon laajentaminen Suomessa on vaihtoehtojen joukossa.

– Meillä on vaihtoehtoja pöydällä, ja niitä tutkitaan, Ristimäki sanoo STT:lle.

Kempower ei toistaiseksi kerro, miten suurta tuotannon lisäystä yhtiö suunnittelee Euroopassa.

Ristimäen mukaan laajentumisaikeiden taustalla on kasvanut markkinakysyntä. Hänen mukaansa pikalatauslaitteiden valmistajiin vaikuttaa erityisesti sähköisten kuorma-autojen ja rekkojen tulo markkinoille.

– Se tulee kasvattamaan markkinapotentiaalia paljon Euroopassa.

Lisäksi Kempower jatkaa toimintojen perustamista Yhdysvaltoihin. Yhtiö kertoi viime kesänä, että se tavoittelee toiminnan aloittamista Yhdysvalloissa vuoden 2023 loppuun mennessä.

Kempowerilla on tällä hetkellä Lahdessa kaksi tehdasta, joissa on yhteensä lähes 14 000 neliömetriä tuotanto-, laboratorio- ja toimitilaa.

Yhtiön liikevaihto viime vuoden tammi-syyskuussa oli 65,8 miljoonaa euroa. Kasvu on ollut nopeaa, sillä toissa vuonna vastaavaan aikaan liikevaihtoa kertyi 19,0 miljoonaa euroa. Työntekijöitä Kempowerilla oli syyskuun lopulla runsaat 300.