Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pohjois-Savon Leppävirralla ainakin kaksi ihmistä loukkaantui vakavasti kymmenen auton ketjukolarissa

Pohjois-Savon Leppävirralla tapahtui tiistai-iltapäivällä kymmenen auton ketjukolari, kertoi Itä-Suomen poliisi.

Pelastuslaitos arvioi tilannepaikalla onnettomuudessa loukkaantuneen kahdeksan ihmistä, joista kolme vakavasti. Kuopion yliopistollinen sairaala (Kys) kertoi myöhemmin tiedotteessaan, että Kysiin oli tullut hoidettavaksi kuusi ihmistä, joista kaksi oli vakavasti loukkaantuneita. Lisäksi lievästi loukkaantuneita oli tulossa sairaalaan tarkastukseen.

Pelastuslaitoksen mukaan onnettomuudessa kuoli yksi koira.

Poliisin ja pelastuslaitoksen mukaan osallisena olleita henkilöautoja oli kahdeksan ja raskaita ajoneuvoja kaksi.

Onnettomuusautoissa oli poliisin mukaan yhteensä noin parikymmentä ihmistä. Pelastuslaitoksen mukaan paikalle sattunut linja-auto otettiin käyttöön pelastustoiminnan johtajan valtuuksilla, jotta onnettomuudessa altistuneet saatiin suojaan.

Poliisin mukaan useat ajoneuvot kärsivät vahinkoja onnettomuudessa.

Poliisi kertoi selvittävänsä onnettomuuden syytä. Poliisin mukaan ajokeli oli onnettomuushetkellä huono.

Pohjois-Savon pelastuslaitoksen riskienhallintapäällikkö Lauri Holapan mukaan on ollut hyvin todennäköistä, että sääolosuhteet ovat vaikuttaneet onnettomuuden syntyyn.

Maakunnassa oli tiistai-iltana voimassa varoitus huonosta ajokelistä jäätävän tihkusateen, lumi- ja räntäsateen sekä sään lauhtumisen vuoksi.

Onnettomuus tapahtui noin puoli viiden aikaan iltapäivällä Viitostien ja Kivilahdentien risteyksen kohdilla noin kolme kilometriä Oravikoskelta Kuopion suuntaan. Viitostien liikenne oli poikki onnettomuuden vuoksi. Poliisi ohjeisti kiertämään onnettomuuspaikan valtatie 9:n ja Kotalahdentien kautta. Noin kello 19 aikaan poliisi kertoi liikenteen kulkevan jälleen molempiin suuntiin onnettomuuspaikalla.

Paikalle lähetettiin noin 20 poliisin, pelastuslaitoksen ja ensihoidon yksikköä. Pelastushenkilöstöä lähetettiin Leppävirran paloaseman lisäksi Varkaudesta ja Kuopiosta.