Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Luettavaa riittää läpi joulun – näköislehti ilmestyy verkossa ja sovelluksessa joka päivä

Joulun näköislehdet tarjovat muun muassa nämä kiinnostavat tarinat.

1. Kun Niina Härkönen oli 27-vuotias, hänellä todettiin kohdunkaulan syöpä. Kohdunpoiston jälkeen hän ymmärsi, kuinka suuren hinnan hän joutui terveydestään maksamaan. Härkönen kannustaa kaikkia naisia osallistumaan kohdunkaupan syövän seulontoihin.

"Seulontojen avulla syöpiä saadaan kiinni, ja niiden määrät ovat vähentyneet merkittävästi."

2. Aasi on yllättävän hyvä terapeutti. Psykologi Satu Valkas toteuttaa asiakkailleen eläinavusteista kuntoutusta. Siitä hyötyvät muun muassa keskittymishäiriöistä kärsivät.

"Vaikka eläinten kanssa puuhastelu on asiakkaille jo sinänsä rentouttavaa, kuntouttava puoli tulee ohjaavan ammattilaisen silmän kautta", Valkas sanoo.

3. Tuleva Nato-jäsenyys ei juurikaan vaikuta Suomen rajavartioston toimintaan, sanoo Kaakkois-Suomen rajavartioston komentajana joulukuun alussa aloittanut eversti Mika Rytkönen.

Hänen mielestään itärajan aita on kuitenkin nykytilanteessa välttämätön.

"Toteutuessaan aita vähentää Suomen rajavalvonnan riippuvuutta Venäjän rajavartiopalvelun toiminnasta."

4. Kimmo Lonka, lempinimeltään Kimmo-tonttu, on todellinen jouluihminen. Hänen kotiinsa avautuu joka vuonna hitusen erilainen joulumaa. Sen eteen on tehty työtä pitkään. Oma jouluinen käsityöharrastus alkoi, kun Lonka ei löytänyt kaupasta mielestään joulutyynyä.

5. Jenna on seitsemän lapsen äiti ja yksinhuoltaja. Hänen perheessään hintojen nousu tuntuu konkreettisesti. Yhden aikuisen suurperheessä taloutta on mietittävä tarkasti. Jenna kertoo, että hyvällä suunnittelulla rahat riittävät melko normaaliin arkeen, jos ei tule yllätyksiä. Tälle vuotta niitä on osunut kohdalle jo kaksi.