Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kajaanin ammuskelun esitutkinta edennyt – teon motiivina oli mustasukkaisuus

Kajaanissa sunnuntaina tapahtuneen ammuskelun esitutkinta on edennyt.

Poliisi epäilee 40-vuotiaan miehen ampuneen kumppaninsa ja sen jälkeen itsensä yksityisasunnossa. Tilanteessa loukkaantui myös asunnossa asunut mies.

Poliisi sai hätäkeskuksen kautta sunnuntaiaamuna ilmoituksen, jonka mukaan ilmoittajaa uhataan aseella asunnossaan Purolassa. Myöhemmin poliisi sai ilmoituksen, jonka mukaan asunnossa ammutaan.

Poliisi löysi paikalta kaksi kuollutta ja yhden loukkaantuneen.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että epäilty ampuja ja uhrit tunsivat toisensa. Epäilty ampuja haavoitti ensin asunnossa asunutta, vuonna 1989 syntynyttä miestä, minkä jälkeen hän ampui vuonna 1994 syntyneen naisen ja lopulta itsensä. Nainen ja ammuttu mies olivat ystäviä ja asuivat yhdessä.

Poliisin tietojen mukaan ampuja oli parisuhteessa naisen kanssa, ja esitutkinnan perusteella teon motiivina on ollut mustasukkaisuus.

Rikosnimikkeet ovat tarkentuneet murhaksi ja tapon yritykseksi. Lisäksi poliisi tutkii tapausta kahtena kuolemansyyntutkintana.