Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronarajoitusten varovainen höllentäminen jatkui Kiinassa – Xi sanoi kiinalaisten olevan turhautuneita

Koronarajoitusten varovainen höllentäminen jatkui Kiinassa perjantaina, kun useat kaupungit kertoivat lieventävänsä testaus- ja karanteenikäytäntöjään.

Kiinan presidentti Xi Jinping on myös vihjannut Eurooppa-neuvoston puheenjohtajalle Charles Michelille, että koronan omikronmuunnoksen takia Kiinassa voidaan lieventää koronarajoituksia. Asiasta kertoivat EU:n virkailijat perjantaina.

Heidän mukaansa Xi oli sanonut Michelille kiinalaisten olevan turhautuneita kolme vuotta jatkuneen koronaepidemian takia. Michel tapasi Xin torstaina.

Mielenilmaukset koronarajoituksia vastaan jatkuivat kuitenkin edelleen ainakin joillain Kiinan alueilla. Perjantain vastaisena yönä sosiaalisessa mediassa julkaistiin kuvia ja videoita ihmisistä, jotka ottivat yhteen suojapukuihin pukeutuneiden terveydenhuollon työntekijöiden kanssa. Uutistoimisto AFP:n mukaan videoiden paikannus vahvisti niiden olevan Yichengistä, Hubein maakunnasta Kiinan keskiosassa.

WHO tyytyväinen Kiinan ratkaisuun

Maailman terveysjärjestö WHO sanoi perjantaina olevansa tyytyväinen Kiinan koronarajoitusten lieventämiseen.

Järjestö sanoo olevansa mielissään siitä, että Kiinan viranomaiset ovat muuttamassa nykyistä strategiaansa ja yrittävät nyt todella tarkistaa valvontatoimiensa vaikutukset ihmisten elämään, toimeentuloon ja ihmisoikeuksiin.

WHO:n hätätilatoiminnan johtaja Michael Ryan sanoi, että turhautumista esiintyy eri puolilla maailmaa, kun pandemia käänsi ihmisten elämän ylösalaisin.

– On todella tärkeää, että hallitukset kuuntelevat kansojaan, kun ihmiset ovat tuskissaan. Haluamme nähdä muutoksen tapahtuvan ja nopeutuvan, Ryan sanoi.