Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ecuadorilaisen vankilan johtaja on saanut surmansa vain parisen viikkoa sen jälkeen, kun hänen vankilassaan kuoli kymmenen ihmistä mellakassa

Ecuadorissa useisiin kuolemiin johtaneiden mellakoiden vuoksi otsikoissa olleen vankilan johtaja on saanut surmansa aseistautuneiden henkilöiden tekemässä hyökkäyksessä. Asiasta kertoo paikallinen vankilavirasto.

Maan pääkaupungissa Quitossa sijaitsevassa Pichincha 1 -vankilassa mellakoitiin noin kaksi viikkoa sitten, kun rikollisjengien johtajia siirrettiin toiseen laitokseen. Yhteenotossa kuoli kymmenen vankia.

Tuoreeltaan surmansa saanut vankilanjohtaja oli aloittanut tehtävässään samaisessa vankilassa marraskuun alussa ja oli ehtinyt toimia tehtävässä vain noin viikon ennen vankilamellakan alkua. Paikallisen poliisin mukaan todistajat ovat kertoneet vankilanjohtajan olleen autonsa ratissa, kun moottoripyörällä liikkuneet henkilöt ampuivat hänet.

Vankilamellakoissa kuollut vajaan kahden vuoden aikana 400 ihmistä

Vuoden 2021 helmikuusta lähtien Ecuadorin ylikuormitetuissa vankiloissa on puhjennut yli kymmenen jengeihin liittyvää mellakkaa, joissa on kuollut yhteensä noin 400 vankia.

Vankilavirasto on luvannut vahvistaa vankiloitaan ja puuttua niiden ylikuormitukseen. Maanantaina viranomaiset kertoivat lähes kaksinkertaistavansa vanginvartijoidensa määrän, jolloin vartijoita olisi yhteensä lähes 3 000. Vartijat ovat olleet pahassa alakynnessä vankiloissa, sillä maassa on noin 32 000 vankia.

Ecuadorissa ei ole laajaa huumetuotantoa tai kartelleja. Maasta on kuitenkin tullut merkittävä kanava kokaiinin kuljettamiseen naapurimaista Kolumbiasta ja Perusta, sillä muun muassa satamavalvonta on Ecuadorissa verrattain heikkoa.