Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KORJAUS: Yhdysvallat hyväksyi yli 300 miljoonan dollarin asekaupan Suomeen

Yhdysvallat on hyväksynyt mahdollisen 323 miljoonan dollarin eli noin 310 miljoonan euron asekaupan Suomeen. Asiasta tiedottaa Yhdysvaltain asekaupoista ulkomaille vastaava DSCA-virasto.

Suomi on tiedotteen mukaan tarjoutunut ostamaan muun muassa 40 kappaletta AIM-9X Block II -ohjuksia ja 48 kappaletta AGM-154 JSOW -liitopommeja. Aseita on tarkoitus käyttää Puolustusvoimien hävittäjälentokoneissa.

– Suomella ei tule olemaan vaikeuksia liittää näitä tarvikkeita puolustusvoimiensa toimintaan, tiedotteessa todetaan.

Tiedotteen mukaan kauppa kehittää Suomen suorituskykyä ilmataisteluaseiden ja ilmasta maahan laukaistavien aseiden osalta sekä vahvistaa Yhdysvaltain suhteita Pohjoismaissa.

Tiedotteessa todetaan lisäksi, että kauppa vahvistaa Yhdysvaltain ulkopolitiikan ja kansallisen turvallisuuden lisäksi "luotetun kumppanin" turvallisuutta. Suomen kuvaillaan myös olevan tärkeä poliittisen vakauden ja taloudellisen kehityksen tekijä Euroopassa.

Marraskuun alussa DSCA tiedotti Yhdysvaltain hyväksyneen noin puolen miljardin dollarin asekaupan Suomeen. Tuolloin hyväksyttiin mahdollinen raskaiden raketinheitinjärjestelmien ammusten kauppa.

---

Juttu on julkaistu alun perin 29. marraskuuta ja sitä on korjattu 30. marraskuuta kello 20.26 : Lisätty puuttuva ilmaisu "muun muassa". Aiemmasta muotoilusta sai virheellisen kuvan, että kauppa koskisi vain jutussa mainittuja ohjuksia ja liitopommeja, mutta mahdolliseen kauppaan sisältyisi lisäksi esimerkiksi muita tarvikkeita.

Lähteenä myös uutistoimisto AFP.