Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taiwanin presidentti erosi puolueensa johdosta vaalitappion jälkeen

Taiwanin presidentti Tsai Ing-wen erosi DPP-puolueensa johdosta sen jälkeen kun puolue oli kärsinyt tappion lauantain paikallisvaaleissa. Tsai jatkaa kuitenkin edelleen Taiwanin presidenttinä.

Tsain DPP-puolue hävisi muun muassa neljä tarjolla olleista kuudesta pormestarin paikasta.

Tsai oli etukäteen kehottanut äänestäjiä osoittamaan vaaleissa kansainväliselle yhteisölle Taiwanin päättäväisyyttä ja halua puolustaa vapautta ja demokratiaa.

Läheisempiä suhteita Kiinaan kannattava opposition KMT-puolue lupasi käyttää vaalivoittoaan ponnahduslautana voittoon myös vuoden 2024 presidentinvaaleissa samalla kun puolue "tulee tekemään kovaa työtä rauhan säilyttämiseksi alueella".

Taiwanin ja Kiinan suhteet vajosivat aallonpohjaan elokuussa, kun Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi vieraili saarella, minkä jälkeen Kiina aloitti suuret sotaharjoitukset saaren ympärillä.

Kiina pitää Taiwania kapinallisena maakuntanaan, jonka se on valmis palauttamaan emämaan yhteyteen tarvittaessa vaikka sotilasvoimin.