Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turkin oppositiojohtaja sai syytteen Turkin uuden disinformaatiolain nojalla, voi joutua vankilaan

Turkin pääoppositiopuolue CHP:n johtaja Kemal Kilicdaroglu sai torstaina syytteen Turkin uuden disinformaatiolain nojalla. Syyte voi johtaa jopa kolmen vuoden vankeustuomioon.

Asian vahvisti CHP-puolueen nimettömänä pysytellyt edustaja uutistoimisto AFP:lle. Hänen mukaansa kyseessä on Turkin ensimmäinen syyte kyseisen lain nojalla.

Kilicdaroglua on pidetty mahdollisena haastajana Turkin itsevaltaiselle presidentille Recep Tayyip Erdoganille ensi vuoden presidentinvaaleissa.

Sananvapaus- ja ihmisoikeusjärjestöjen arvosteleman lain nojalla toimittajia, politiikkoja sekä tavallisia kansalaisia ja sosiaalisen median käyttäjiä voidaan tuomita 1–3 vuodeksi vankilaan "väärän tiedon" levittämisestä.

Syyte rapsahti, kun Kilicdaroglu maanantaina tviittasi vallassa olevan AKP-puolueen olevan syyllinen kasvaneisiin huumeongelmiin Turkissa. Hän väitti, että hallitus sulkee silmänsä huumekaupalta ja jopa hyötyy siitä.