Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pohjoismaiden pääministerit tapaavat Helsingissä osana Pohjoismaiden neuvoston istuntoa

Pohjoismaiden pääministerit tapaavat tänään Helsingissä Pohjoismaiden neuvoston istunnon yhteydessä.

Pääministereillä on aamupäivällä kokous yhdessä Ahvenanmaan, Grönlannin ja Färsaarten itsehallintoalueiden edustajien kanssa. Kokouksen aiheita ovat Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyssodan seuraukset, Pohjoismaiden panos vihreään siirtymään sekä Pohjoismaiden tavoite olla maailman kestävin ja yhtenäisin alue vuoteen 2030 mennessä.

Pääministerit osallistuvat myös Pohjoismaiden neuvoston istuntoon iltapäivällä. Pohjoismaiden neuvosto on kutsunut heidät vuoropuheluun niin kutsutun huippukokouksen merkeissä.

Ohjelmassa on myös presidentti Sauli Niinistön puhe neuvostolle. Aiheena on pohjoismaisen yhteistyön merkitys muuttuneessa turvallisuustilanteessa.

Pohjoismaiden neuvoston 74. istuntoviikko järjestetään tiistaista torstaihin Eduskuntatalossa.

Neuvosto on perustettu 70 vuotta sitten, ja se toimii virallisen pohjoismaisen yhteistyön parlamentaarisena elimenä. Neuvostossa on yhteensä 87 jäsentä Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta ja Islannista sekä Ahvenanmaalta, Färsaarilta ja Grönlannista.

Suomi toimii vuotuisen syysistunnon isäntänä, koska se on Pohjoismaiden neuvoston tämän vuoden puheenjohtajamaa.