Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kielimuuri johti banderollin poistoon ukrainalaisten mielenilmauksessa Kuopiossa – poliisi pahoittelee

Kuopion poliisi valvoi lauantaina 22. lokakuuta ukrainalaisten järjestämää mielenosoitusta Kuopion torilla. Tapahtuman aikana paikalla ollut poliisipartio sai venäläisnaiselta ilmoituksen, jonka mukaan yksi mielenilmauksen banderolleista on vihapuhetta.

Väärinymmärryksen ja käännösvirheen vuoksi tapahtuman järjestäjä tulkitsi poliisin määränneen banderollin poistettavaksi.

Aluksi poliisi pyrki ratkaisemaan tilanteen keskustelemalla mielenilmauksen järjestäjän kanssa. Järjestäjä puhui vain ukrainaa, eikä poliisilla ollut tilanteessa omaa tulkkia. Valituksen tehnyt nainen tulkkasi poliisin puheita järjestäjälle.

Poliisin viesti oli, voiko mielenosoitusta jatkaa ilman kyseistä banderollia. Poliisi ei määrännyt banderollia poistettavaksi, mutta sovinnollisuutta edistävästi tiedusteli sen mahdollista poistamista, ellei se ole mielenilmaukselle välttämätön. Järjestäjä poistui kesken keskustelun ja poisti banderollin.

Poliisi kertoo tiedotteellaan pahoittelevansa tapahtunutta ja ilmoittaa kiinnittävänsä jatkossa huomiota, että vastaavissa tapauksissa käytetään aina virallisia tulkkeja.