Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syyslomalle lentävän kannattaa varata aikaa lentokentällä: Finavia varoittaa ruuhkaisesta viikonlopusta Helsinki-Vantaalla

Helsinki-Vantaan lentoasemaa pyörittävä Finavia kehottaa matkalle lähteviä varautumaan tavallista pidempiin odotusaikoihin tulevana viikonloppuna.

Syynä on koulujen syyslomaviikko, joka alkaa ensi viikolla useassa Suomen kaupungissa.

Maanantaina 17.10. syysloma alkaa muun muassa pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Jyväskylässä. 24.10. alkaen puolestaan syyslomia vietetään muun muassa Porissa, Oulussa ja Lappeenrannassa.

Finavian mukaan lentomatkalle lähtevien kannattaa varata aikaa turvatarkastukseen ja matkatavaroiden jättöön varsinkin, jos on saapumassa lentoasemalle aamulla kello 5–8 tai iltapäivällä kello 14–17.

Helsinki-Vantaan kehitysjohtaja Sami Kiiskinen kertoo Finavian tiedotteessa, että viikonloppuna lähtee aamuisin ja iltapäivisin paljon lentoja, jotka ovat täysiä.

– Muutaman ruuhkatunnin aikana lähtöaulan läpi kulkee 7 000–8 000 matkustajaa. Joinain yksittäisinä tunteina matkustajia on jopa enemmän kuin ennen pandemiaa, Kiiskinen sanoo.

Hänen mukaansa matkustajaohjaukseen ja turvatarkastuksiin on varattu lisähenkilöstöä ruuhkien ajaksi.

Finavian tiedotteessa suositellaan tekemään lähtöselvitykset tai jopa matkatavaroiden luovutus etukäteen, jos lentoyhtiö sen sallii.