Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaikki eilen kiinni otetut Elokapinan mielenosoittajat on päästetty vapaaksi – tulossa on lisää mielenilmauksia

Helsingin poliisi on päästänyt vapaaksi kaikki eilen kiinni otetut Elokapinan mielenosoittajat. Yhteensä 46 mielenosoittajaa otettiin kiinni Elokapinan Mannerheimintiellä järjestetyn mielenosoituksen yhteydessä.

Kaikki mielenosoittajat päästettiin vapaaksi tänään ennen kello kahta aamuyöllä, kertoo Helsingin poliisin ylikomisario Jarmo Heinonen STT:lle. Heille ei ole annettu tässä vaiheessa sakkoja tai rangaistusvaatimuksia.

– Asia lähtee rikosilmoituksen kautta selvittelyyn, sitten päätetään syyttäjän kanssa, miten asiaa viedään eteenpäin, Heinonen sanoo.

Poliisi kertoi eilen tiedotteessa, että kiinni otettuja mielenosoittajia epäillään niskoittelusta poliisia vastaan.

Elokapina on kertonut järjestävänsä useita mielenosoituksia ensi viikon perjantaihin saakka. Poliisille on tehty ilmoitus yhdestä mielenosoituksesta, joka järjestetään ensi viikon torstaina Eduskuntatalolla kello 17:30–19:00 välillä.

Poliisilla on Heinosen mukaan kuitenkin käsitys, että seuraavan viikon aikana tulee olemaan myös muita tapahtumia. Kaikista niistä ei kerrota kuitenkaan todennäköisesti etukäteen. Ilmoitus täytyy tehdä vasta vuorokausi ennen mielenilmauksen alkamista.

Eilisestä Mannerheimintiellä pidetystä mielenosoituksesta oli tullut etukäteen ilmoitus poliisille edellisenä päivänä.