Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rajavartiolaitos: Suomeen saapui rajan yli 1 272 Venäjän kansalaista sunnuntaina – 106 ihmisen pääsy maahan evättiin

Kaikkiaan 1 272 Venäjän kansalaista saapui Suomeen sunnuntain aikana maarajan yli, kertoo Rajavartiolaitos Twitterissä.

Rajalla evättiin 106 venäläisen pääsy maahan. Suomesta poistui puolestaan yhteensä 2 254 Venäjän kansalaista.

Vilkkainta rajaliikenne Suomen ja Venäjän välillä on Kaakkois-Suomen rajavartioston alueella, johon kuuluu muun muassa Vaalimaan rajanylityspaikka.

Kaakkois-Suomen rajavartiosto ilmoitti aiemmin maanantaina tviitissään, että sen valvomilta rajanylityspaikoilta saapui 1 043 Venäjän kansalaista sunnuntaina Suomeen. Sunnuntain aikana 1 984 Venäjän kansalaista puolestaan poistui Kaakkois-Suomen rajanylityspaikkojen kautta maasta. Viisi Kaakkois-Suomesta saapunutta haki sunnuntaina turvapaikkaa, ja 75 haki tilapäistä suojelua.

Määrät ovat murto-osia edellissunnuntaihin verrattuna. Tuolloin Suomeen tuli yhteensä 8 314 Venäjän kansalaista, ja heistä 7 513 saapui Kaakkois-Suomesta.

– Maahantulojen määrä jatkaa laskuaan, ja tilanne rajanylityspaikoilla on rauhallinen, Rajavartiolaitos kirjoittaa tviitissään.

Suomi rajoitti turistiviisumilla pääsyä Suomeen

Suomi päätti viime viikolla rajoittaa turistiviisumilla matkustavien venäläisten pääsyä maahan. Valtioneuvoston periaatepäätös tuli voimaan torstain ja perjantain välisenä yönä, ja sen myötä Suomi alkoi evätä maahantuloa venäläisiltä turismitarkoituksessa.

Päätöksen jälkeen rajanylitysten määrä Venäjältä Suomeen väheni merkittävästi aiempaan verrattuna. Venäjän kansalaiset pääsevät Suomeen edelleen muun muassa perhesyistä tai lyhytaikaisen liikematkustamisen vuoksi.