Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsemurhapommittaja tappoi liki 20 iskussa kansalaisopistoon Kabulissa – suurin osa kuolleista tyttökoululaisia

Afganistanissa ainakin 19 ihmistä on saanut surmansa pommi-iskussa kansalaisopistoon maan pääkaupungin Kabulin länsiosassa, kertoo poliisi.

– Oppilaat olivat valmistautumassa kokeeseen, kun itsemurhapommittaja iski kansalaisopistoon, kertoi poliisin edustaja Khalid Zadran.

Paikan päällä kuvatuissa videoissa ja paikallismedian julkaisemissa valokuvissa näkyy verisiä uhreja, joita kannetaan pois paikalta. Haavoittuneita on kolmisenkymmentä.

Alueella asuu pääasiassa shiiamuslimeihin kuuluvia hazaroja, joita sekä maata hallitseva Taleban-liike että talebaneja vastaan taisteleva Isis-äärijärjestö pitävät harhaoppisina.

Pommi-isku tehtiin samalla Dasht-e-Barchin alueella, missä 85 ihmistä sai surmansa ja satoja haavoittui kolmen pommin räjähdettyä koulun lähellä viime vuonna. Suurin osa kuolleista oli tyttökoululaisia.

Taleban-liike on monin paikoin estänyt tyttöjen ja naisten toisen asteen koulutuksen. Myös Isis vastustaa naisten ja tyttöjen kouluttamista.

Väkivalta Afganistanissa väheni sen jälkeen kun Taleban palasi valtaan viime vuonna. Tilanne on kuitenkin huonontunut viime kuukausien aikana.