Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pohjois-Korea ampui jälleen ballistisen ohjuksen mereen, USA:n Harris vieraili Etelä-Koreassa

Pohjois-Korea ampui Japaninmereen kolmannen ballistisen ohjuskokeen alle viikon sisään, kertoo Etelä-Korean armeija.

Myös Japanin rannikkovartiosto vahvisti mahdollisen ballistisen ohjuksen laukaisun Pohjois-Koreasta.

Yhdysvaltain varapresidentti Kamala Harris vieraili torstaina Etelä-Koreassa sekä Etelä- ja Pohjois-Korean vahvasti linnoitetulla rajavyöhykkeellä. Kolmas Pohjois-Korean ohjus ammuttiin vain tunteja sen jälkeen, kun Harris oli poistunut maasta.

Harris sanoi rajavyöhykkeellä vieraillessaan, että Yhdysvaltojen sitoutuminen Etelä-Korean puolustukseen on "raudanluja".

Yhdysvallat on sijoittanut pysyvästi noin 28 500 amerikkalaissotilasta Etelä-Koreaan. Liittolaiset suorittavat tällä viikolla laajamittaisen yhteisen merivoimien harjoituksen.

Etelä-Korea ja Yhdysvallat ovat lisänneet yhteisiä sotaharjoituksia uuden presidentin Yoon Suk-yeolin aikana. Molemmat korostavat harjoitusten olevan puhtaasti puolustavia. Pohjois-Korea taas näkee harjoitusten olevan hyökkäykseen valmistavia.

Pohjois-Korea ampunut ennätysmäärän ohjuksia kuluvana vuonna

Pohjois-Korea laukaisi kaksi ballistista ohjusta päiviä ennen Harrisin vierailua Etelä-Koreassa. Pohjois-Korea on jo nyt tehnyt ennätysmäärän ohjuskokeita kuluvan vuoden aikana.

Uutiskanava CNN:n mukaan Harris saapui Aasiaan jo aikaisemmin tällä viikolla osallistuakseen Japanin entisen pääministerin Shinzo Aben valtiollisiin hautajaisiin tiistaina. Varapresidentti tapasi Japanissa myös Etelä-Korean ja Australian johtoa.

Pohjois- ja Etelä-Korean rajavyöhyke on jo pitkään ollut Yhdysvaltain presidenttien ja varapresidenttien kohde virallisilla vierailuilla Etelä-Koreaan. Johtajia on kuvattu kurkistamassa kiikareilla Pohjois-Korean hallitsemalle alueelle, CNN kertoo.