Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Hallitus linjaa, mitä tapahtuu venäläisten turistiviisumeille, THL ohjeistaa säästämään energiaa turvallisesti, Kone on hyvämaineisin pörssiyhtiö

Periaatepäätös venäläisten turistiviisumeista on tulossa tänään valtioneuvoston käsittelyyn. Asiasta on tarkoitus järjestää myös tiedotustilaisuus, jossa kerrotaan päätöksen yksityiskohdista.

Asiasta kertoi ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) hallituksen infossa eilisiltana. Hänen mukaansa valmistelu on asiassa pitkällä.

Haavisto on kertonut, että hallituksen tulevan periaatepäätöksen nojalla viranomaiset voisivat estää kokonaan Suomeen turistiviisumilla pyrkivien venäläismatkailijoiden liikkumisen rajan yli. Myös olemassa olevien viisumien suhteen harkinta tehdään uudelleen.

THL ohjeistaa säästämään energiaa turvallisesti

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on koostanut ohjeita siitä, miten kansalaiset voivat osallistua energiansäästötalkoisiin ilman, että asukkaiden terveys tai kiinteistöjen kunto kärsii.

Huonelämpötilaa voi laskea ainakin noin 20 asteeseen. Sen sijaan käyttöveden lämpötilaa ei saa laskea alle 55 asteeseen, sillä sitä viileämmässä vedessä voi olla infektioita ja keuhkokuumeita aiheuttavaa legionella-bakteeria.

Ilmanvaihto tulee pitää päällä ja sen huoltaminen on muistettava. Rakennusten lisäeristykset tulee jättää ammattilaisten hoidettavaksi, ja puulämmitystä tulee tehdä vain puhtaalla ja kuivatulla puulla.

Kansanedustaja Mikko Kärnä vastaa tänään kunnianloukkaussyytteeseen käräjäoikeudessa

Helsingin käräjäoikeudessa käsitellään tänään keskustan kansanedustajan Mikko Kärnän kunnianloukkaussyytettä. Kärnää syytetään Helsingin yliopiston valtiosääntöoikeuden professorin Tuomas Ojasen kunnian loukkaamisesta.

Kärnä vihjasi Twitterissä joulukuussa 2020, että Ojanen olisi kirjoittanut kahden vihreiden kansanedustajan vastalauseen perustuslakivaliokunnan mietintöön ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) ministerivastuuasiassa. Ojanen kiisti tuolloin jyrkästi kirjoittaneensa vastalausetta ja kertoi tekevänsä rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta.

Suomen Pankki avaa ovensa yleisölle – luvassa taidetta ja ajankohtaista rahatietoutta

Suomen Pankki avaa Helsingin Kruununhaassa sijaitsevan päärakennuksensa ovet yleisölle torstaista lauantaihin.

Rakennuksen juhla- ja edustustiloissa on esillä noin 1 200 suomalaisen taideteoksen kokoelma.

Suomen Pankin asiantuntijat puhuvat tapahtumassa ajankohtaisista taloudellisista ja rahapoliittisista aiheista. Lisäksi luvassa on tietoa rahasta, sähköisestä maksamisesta ja kyberturvallisuudesta.

Edellisen kerran ovet olivat avoinna toukokuussa 2018.

Hurrikaani Ianin tuulten vauhti hiipuu – lähes kaksi miljoonaa sähköyhtiön asiakasta vailla virtaa Floridassa

Yhdysvalloissa Floridaa riepotteleva hurrikaani Ian on heikentynyt neloskategorian hurrikaanista kolmostasolle, kertoo maan kansallinen hurrikaanikeskus NHC tuoreimmassa tiedotteessaan. NHC ennustaa Ianin heikkenevän entisestään tulevan vuorokauden aikana, mutta se kuitenkin voi vielä olla voimakkuudeltaan hurrikaaniluokkaa siirtyessään torstaina Floridan itäosiin ja perjantaina osavaltion koillisosiin sekä Georgiaan ja Etelä-Carolinaan.

Ian on aiheuttanut Floridassa mittavia tulvia, ja NHC on varoittanut olosuhteiden olevan hengenvaaralliset. Lähes kaksi miljoonaa sähköyhtiöiden asiakasta on tarkkailusivuston mukaan Floridassa ilman sähköä hurrikaanin vuoksi.

Amnesty International vaatii Metaa maksamaan rohingyamuslimeille korvauksia vihapuheen sallimisesta Facebookissa

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International vaatii Facebookin omistavaa Metaa maksamaan sadoilletuhansille rohingyoille korvauksia Facebookissa levinneen vihapuheen vuoksi. Järjestö kertoi kannastaan torstaina julkaistussa raportissa.

Suurelta osin islaminuskoisista koostuva rohingyavähemmistö joutui Myanmarin armeijan hyökkäyksen kohteeksi viisi vuotta sitten. Rohingyat pakenivat naapurimaahan Bangladeshiin, jossa he elävät edelleen pakolaisleireillä.

Amnesty ja muut ihmisoikeusjärjestöt katsovat, että Facebookin algoritmit lietsoivat vähemmistöön kohdistuvaa väkivaltaa levittämällä ääriajattelua sisältävää materiaalia, vaarallista disinformaatiota ja vihapuhetta. (Lähde: AFP)

Yhdysvaltalaisräppäri Coolio on kuollut 59-vuotiaana

Yhdysvaltalaisräppäri Coolio on kuollut 59-vuotiaana. Tähden kuolemasta on kertonut uutistoimisto AFP:lle hänen managerinsa.

Aiemmin asiasta uutisoi ainakin viihdeuutissivusto TMZ.

Coolio oli oikealta nimeltään Artis Leon Ivey Jr. Hän niitti 1990-luvulla mainetta hitillään Gangsta's Paradise, jolla hän voitti myös Grammy-palkinnon.

Syytä räppärin kuolemalle ei ole kerrottu. Managerin mukaan Coolio kuoli Los Angelesissa. (Lähde: AFP)

Kone hyvämaineisin pörssiyhtiö, Nokian Renkaiden maine laski eniten

Hissiyhtiö Kone nousi Suomen hyvämaineisimmaksi pörssiyhtiöksi yksityissijoittajien silmissä, selviää tuoreimmasta Luottamus&Maine-tutkimuksesta.

Tavarataloyhtiö Stockmann jäi parannuksesta huolimatta viimeiseksi. Selvitys kattaa Helsingin pörssin 81 suurinta yhtiötä.

Nokian Renkaiden maine on laskenut eniten. Yhtiö laski kerralla mittauksen kolmanneksi viimeiselle sijalle. Suurin nousija oli selvällä marginaalilla verkkolaitevalmistaja Nokia.

Wall Street sulkeutui vaihteeksi plussalla – pääindeksit noin kahden prosentin nousussa

Yhdysvalloissa New Yorkin pörssi on sulkeutunut plussan puolella. Sijoittajien mieliä Yhdysvalloissa rauhoitti se, että Britanniassa keskuspankki ryhtyi hätätoimiin markkinoiden vakauttamiseksi.

Useat keskuspankit ympäri maailman ovat nostaneet ohjauskorkojaan, mikä on latistanut markkinoita ja pitänyt pörssejä viime päivinä laskussa.

Keskiviikkona teollisuusindeksi Dow Jones kuitenkin oli pörssipäivän päätteeksi 1,9 prosentin nousussa. Laaja-alainen S&P 500 oli koholla 2,0 prosenttia ja teknologiapainotteinen Nasdaq 2,1 prosenttia. (Lähde: AFP)