Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rajavartiolaitos: Maahantulijoiden määrä kasvaa – Vaalimaalla 500 metrin jono

Rajanylitysliikenne jatkuu itärajalla vilkkaana, ja maahantulijoiden määrä kasvaa, kertoo Kaakkois-Suomen rajavartiosto tviitissään sunnuntaiaamuna.

Rajavartioston mukaan suurin osa liikenteestä kohdistuu edelleen Vaalimaalle, mutta myös Nuijamaalle on kertynyt kuluneen vuorokauden aikana jonoja.

Sunnuntaiaamuna kahdeksan jälkeen Vaalimaalla oli yhteensä noin 500 metrin jono.

Lauantaina itärajan kautta Suomeen saapui kaikkiaan 8 572 venäläistä, kertoo kansainvälisen yhteistyön yksikön päällikkö, eversti Matti Pitkäniitty Rajavartiolaitokselta omassa tviitissään.

– Päivä oli vilkas, mutta ei niin vilkas kuin perjantain lukujen perusteella ennakoin, Pitkäniitty kirjoittaa Twitterissä.

Hänen mukaansa itärajan kautta maasta lähti 4 199 venäläistä.

Kaakkois-Suomen rajavartioston mukaan lauantaina Suomeen saapui Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilta 7 662 Venäjän kansalaista. Määrä on kasvanut viikon takaiseen verrattuna 65 prosenttia. Sen sijaan Suomesta Venäjälle lähteneiden venäläisten määrä on vähentynyt kuusi prosenttia.