Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ylen hallintoneuvosto aloittaa ennakkoarvioinnin Ylen äänisisällöistä verkossa

Ylen hallintoneuvosto päätti tiistaina aloittaa ennakkoarvioinnin Yleisradion äänisisällöistä verkossa, tiedottaa Yle.

Ennakkoarvioinnin piiriin ei kuulu radiokanavien livelähetykset verkossa.

– Hallintoneuvosto päätti yksimielisesti, että ennakkoarviointi on syytä toteuttaa, vaikka Ylen äänisisältöjen tarjonta verkossa ei olekaan varsinainen uusi palvelu. Ennakkoarvioinnissa voidaan tarkastella perusteellisesti Ylen äänisisältöjen julkisen palvelun arvoa kansalaisille ja toisaalta mahdollisia vaikutuksia markkinoihin, sanoo Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja Arto Satonen (kok.) tiedotteessa.

Ennakkoarviointi tehdään ulkopuolisten asiantuntijoiden avulla. Ennakkoarvioinnin aikana pyydetään myös lausuntoja keskeisiltä toimijoilta sekä kilpailu- ja kuluttajaviranomaisilta.

Lausuntoaika päättyy lokakuun lopulla. Hallintoneuvosto käsittelee ennakkoarviointia ja Ylen verkossa olevia äänisisältöjä mahdollisesti vielä tämän vuoden puolella, tiedotteessa sanotaan.

Ennakkoarviointi kaupallisia kanavia edustavan järjestön pyynnöstä

Ennakkoarviointi tehdään kaupallisia radiokanavia edustavan RadioMedia ry:n pyynnöstä.

Järjestö vetoaa tammikuussa lähettämässään pyynnössään Yle-lain pykälään 6a, jonka mukaan "ennakkoarviointi on tehtävä sellaisista uusista palveluista ja toiminnoista, joilla on vähäistä suurempaa vaikutusta tarjolla olevien sisältöpalveluiden kokonaisuuteen".

– Yle on viime vuosina lisännyt merkittävästi podcastien, puheohjelmien, kuunnelmien ja äänikirjojen tarjontaa Yle Areenassa, ennakkoarviointipyynnössä sanotaan.