Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hoitajaliittojen mielenosoitus saapui Eduskuntatalon edustalle, vaatii "orjalain" kaatamista

Hallituksen esittämää potilasturvallisuuslakia vastustava hoitajien mielenosoitus on saapunut Eduskuntatalon edustalle. Hoitajaliittojen Tehyn ja Superin järjestämään mielenilmaukseen osallistuu poliisin arvion mukaan useita satoja mielenosoittajia.

Aamupäivän vesisade oli laantunut pieneksi tihkuksi, kun mielenosoittajien kulkue lähti puoli kahdentoista aikaan Helsingin keskustakirjasto Oodin edustalta kohti Eduskuntataloa. Kulkue huusi iskulauseita, joissa sanottiin muun muassa, että "hyvä hoito maksaa" ja "orjalaki pois". Kulkue vaati myös parempaa palkkaa hoitajille sekä muistutti hoitajapulasta.

Tehyn ja Superin mukaan esitys potilasturvallisuuslaista loukkaa vakavasti hoitajien perusoikeuksia. Järjestöjen mukaan laki veisi toteutuessaan hoitajilta työtaisteluoikeuden ja syventäisi hoitajapulaa.

Eduskunnan perustuslakivaliokunta näytti tänään vihreää valoa potilasturvallisuuslaille. Sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietinnön lakiesityksestä odotetaan valmistuvan tänään. Laki voidaan hyväksyä eduskunnassa mahdollisesti jo maanantaina.

Potilasturvallisuuslain tarkoituksena on turvata välttämätön terveydenhuolto ja kotihoito hoitajien mahdollisten lakkojen aikana.

Hoitajaliittojen mielenilmaus alkoi Kansalaistorilla kello 11, ja sen oli määrä päättyä noin kello 15.