Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meduza: Putin huolestui lähipiirinsä alkoholinkäytöstä – "Joku katoaa ennen tärkeää tapahtumaa, joku raportoi epämääräisesti ja hämmentävästi"

Venäjän presidentti Vladimir Putin on huolissaan lähipiirinsä ja Venäjän ylimmän johdon alkoholin väärinkäytöstä, joka hänen mukaansa on lisääntynyt äkillisesti helmikuun jälkeen. Asiasta uutisoi itsenäinen venäläismedia Meduza.

Meduzan lähteiden mukaan Putin alkoi kiinnittämään huomiota venäläisten viranomaisten alkoholinkäyttöön, sillä heidän juomisensa lisääntyi Venäjän aloitettua täysimittaisen hyökkäyksensä Ukrainassa. Putinin kerrotaan olleen "erityisen huolissaan joistakin hänen lähipiirissään olevista".

– He ovat lievittäneet stressiään näin helmikuusta lähtien. Ministerit, heidän varahenkilönsä, jopa jotkut varapääministerit, presidentin hallinnon ja turvallisuusneuvoston työntekijät, jotkut valtionyhtiöiden päämiehet ja kuvernöörit, yksi Meduzan lähteistä sanoo.

Lähteen mukaan stressi liittyi sodan ja talouspakotteiden aiheuttamiin vahinkoihin Venäjälle. Putin väitetysti uskoo, että hänen virkamiehensä sopeutuisivat helposti vaikeuksiin.

– He istuivat alas lasilliselle helmikuussa, lähde sanoi.

Putin huolestui, kun Venäjän korkeiden johtajien ja virkamiesten kurinalaisuus alkoi heikentyä.

– Joku katoaa ennen tärkeää tapahtumaa, joku raportoi epämääräisesti ja hämmentävästi. Yleisö näkee tämän jo.

Meduzan lähteet eivät ajattele, että Putin kuitenkaan erottaisi kyseisiä henkilöitä.

Muun muassa Venäjän ulkoministeriön tiedottajan Marija Zaharovan on vihjailtu esiintyneen humalassa tiedotustilaisuudessa huhtikuussa. Hän puhui tuolloin sekavasti kansallisuuksien välisistä eroista, jotka ajoivat Venäjän ja Ukrainan törmäyskurssille.

– Ei kahdella maalla esimerkiksi voi olla erilaista borssikeittoa. Se on mahdotonta. Borssikeiton on tarkoitus kuulua vain yhdelle, Zaharova sanoi muun muassa.