Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Entinen BBC:n kuninkaalliskirjeenvaihtaja kuningatar Elisabetin tilasta: "Merkkejä siitä, että tilanne on vakava"

Kuningatar Elisabetin Skotlannin-asunnon Balmoralin linnan porteille oli torstai-iltapäivällä kerääntynyt kymmeniä kansalaisia tukemaan terveysvaikeuksista kärsivää kuningatarta, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC. Poliisi vartioi porteilla, joiden taakse kuningattaren läheiset olivat kerääntymässä tämän tueksi.

Palatsin tiedotteen varovaiset sananvalinnat antavat ymmärtää, että "jotakin vakavaa on mahdollisesti meneillään", arvioi entinen BBC:n kuninkaalliskirjeenvaihtaja Richard Sumner BBC:lle.

Sumner totesi BBC Newsille, että palatsin käytäntö on aina ollut varovaisuus, ja "olen koko ajan epäillyt, että kyse on muustakin kuin liikkumisvaikeuksista".

Kasvavan iän lisäksi Elisabetilla voi olla vaikeampiakin lääketieteellisiä ongelmia, Sumner sanoo.

– 96-vuotiaana terveys ei voi olla 25-vuotiaan tasolla. Toivottavasti tilanne on ohimenevä, mutta palatsin varovaisista sananvalinnoista päätellen jotakin vakavaa on meneillään.

Sumnerin mukaan kuningattaren viime viikkoina tavanneet ovat kuvanneet häntä edelleen henkisesti hyväkuntoiseksi ja kaikesta kiinnostuneeksi.

– Hänen fyysinen terveytensä näyttää olevan pettämässä, joskaan vielä ei tiedetä, kuinka pahoin, Sumner toteaa.