Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lohikalojen syysrauhoitus alkaa tänään, pyytämisestä voi saada tuhansien eurojen laskun

Kalastuslain mukainen lohikalojen syysrauhoitus alkaa tänään joki- ja purovesistöissä, muistuttaa Kalatalouden keskusliitto.

Rauhoitusaika koskee taimenta, lohta, siikaa ja nieriää. Poikkeuksen muodostaa järvilohi, jonka rauhoitus on alkanut jo elokuun alussa. Siika on rauhoitettu mereen laskevissa joissa ja puroissa. Nieriän rauhoitus koskee Vuoksen vesistöä.

Rauhoituksella suojataan syyskutuisten lohikalojen lisääntymistä, joten kaloille on syytä antaa kuturauha. Lohikalat nousevat syksyllä kutemaan jokiin ja puroihin. Kalan ollessa kudulla se on haavoittuvaisimmillaan. Lohikalojen kutuaikana aktiivisesta kalastuksenvalvonnasta on Kalatalouden keskusliiton mukaan suurta hyötyä kalakantojen turvaamisessa.

Rauhoitettujen lohikalojen pyytämisestä voi koitua tuhansien eurojen lasku. Myös verkkokalastus on kielletty vaelluskalavesistöön kuuluvassa joessa sekä meressä kilometriä lähempänä vaelluskalavesistöön kuuluvan joen suuta.

Rauhoitusaika on voimassa marraskuun loppuun saakka.