Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuntaliitossa alkaa muutosneuvottelut, uhan alla voi olla jopa 60 työpaikkaa

Suomen Kuntaliitto ry:ssä ja Kuntaliitto Palvelut Oy:ssä käynnistyy muutosneuvottelut, jotka koskevat koko Kuntaliiton ja Kuntaliitto Palvelujen henkilöstöä, pois lukien toimitusjohtaja ja varatoimitusjohtajat.

Muutos voi johtaa Kuntaliitto ry:n osalta korkeintaan 60:n ja Kuntaliitto Palvelut Oy:n osalta korkeintaan kahdeksan nykyisen tehtävän lakkaamiseen, osa-aikaistamiseen tai työtehtävien, vastuiden tai muiden työsuhteiden olennaisten ehtojen muutokseen, Kuntaliitto kertoo tiedotteessaan.

Kuntaliitossa on tällä hetkellä noin 190 työntekijää ja Kuntaliitto Palveluissa kahdeksan työntekijää.

Sote-uudistus aiheuttaa muutospaineita

Kuntaliiton mukaan muutosneuvotteluihin päädyttiin, koska Kuntaliiton ja Kuntaliitto Palvelujen toimintoja on uudistettava vastaamaan kuntien tehtävien ja roolien murroksen aiheuttamaa palvelutarpeen muutosta.

Kuntaliiton mukaan muutospaineita liitolle aiheuttaa ensi vuodenvaihteessa voimaan tuleva sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistus, jonka yhteydessä mainitut vastuut siirtyvät pois kunnilta ja kuntayhtymiltä. Uudistus vaikuttaa jäsenten Kuntaliitolle maksamiin jäsenmaksuihin, ja Kuntaliiton jäsenmaksutulot tulevatkin ensi vuonna laskemaan 30 prosenttia.

Kuntaliiton mukaan muutosneuvotteluissa tarkastellaan, mitkä palvelut jäsenkunnille ovat tulevaisuudessa keskeisiä, ja mitä nykyisin tarjottavia palveluja voisi mahdollisesti lopettaa tai supistaa.