Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hallitus kokoontuu viimeiseen budjettiriiheensä

Hallitus kokoontuu tänään hallituskautensa viimeiseen budjettiriiheen. Valtion ensi vuoden talousarvion lisäksi päätöksiä odotetaan erityisesti keinoista, joilla helpotetaan suomalaisten arkea nousevien hintojen paineessa.

Apupaketin hintahaitari asettunee 200–300 miljoonan euron liepeille, STT:lle arvioitiin hallituslähteistä ennakkoon.

Hallituslähteiden mukaan myötätuulessa vaikuttaa olevan ainakin elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) ehdotus sähkön arvonlisäveron tilapäisestä keventämisestä nykyisestä 24 prosentista joko 10 prosenttiin tai 14 prosenttiin.

Veronalennus ei kuitenkaan Lintilänkään mukaan yksin riitä, koska se ei merkittävästi hillitsisi sähkön hintaa. Sen lisäksi kaavaillaan muun muassa asumistuen korotusta, mutta senkin vaikutusta kuvaillaan marginaaliseksi.

Ylimääräinen lapsilisä joulukuussa?

Puolueilta on tullut runsaasti omia ratkaisuja tilanteeseen, ja tulossa on näillä näkymin erilaisia määräaikaisia kohdennettuja tukia, kuten SDP:n esittämät sosiaalietuuksien ylimääräinen indeksikorotus ja työmatkavähennyksen lisäkorotus. Nämä todennäköisesti kelpaavat ainakin useimmille hallituspuolueille.

Keskusta on esittänyt joulukuussa maksettavaa ylimääräistä lapsilisää kaikille lapsille. Yle kertoi tiistaina, että ylimääräinen lapsilisä olisi menossa läpi puolueiden neuvotteluissa.

Kaksipäiväisen budjettiriihen on määrä päättyä torstaina.