Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Trumpia kritisoinut republikaani hävisi Wyomingin osavaltion esivaalit entistä presidenttiä tukevalle ehdokkaalle

Republikaanien kongressiedustaja Liz Cheney hävisi Wyomingin osavaltiossa Yhdysvalloissa esivaalit Donald Trumpia tukevalle Harriet Hagemanille. Cheney siis tulee menettämään paikkansa edustajainhuoneessa.

Cheney on kritisoinut Trumpia viimevuotisen Capitol-kukkulan mellakan vuoksi, minkä takia hän on joutunut törmäyskurssille nykyaikaisten republikaanien kanssa.

Hän oli yksi kymmenestä edustajainhuoneen republikaanista, jotka äänestivät mellakkaan liittyvän Trumpin virkasyytteen puolesta.

Esivaalitappion jälkeisessä puheessaan hän sanoi tekevänsä kaikkensa varmistaakseen, ettei Trump ole enää koskaan lähellä Oval Officea eli presidentin virallista työhuonetta.

Vaikka Trump ei voittanut edellisissä presidentinvaaleissa, hänellä on yhä rautainen ote republikaanipuolueesta.

AFP:n mukaan vain muutama republikaani on liittynyt Cheneyn kapinointiin Trumpia vastaan. Muut republikaanien lainsäätäjät ovat yrittäneet tasapainotella Trumpin tuomitsemisen ja tämän silmissä hyvältä näyttämisen välillä.

Vastoinkäymisistä huolimatta Cheney ei ole kuitenkaan sulkenut pois mahdollisuutta kilpailla presidenttiehdokkuudesta republikaaneissa tai asettua ehdolle itsenäisenä.

Liz Cheney on maan entisen varapresidentin Dick Cheneyn tytär.