Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuusiniemi kolisteli 110 metrin aitojen välieriin – Lakka ihmetteli vauhtinsa katoamista

Santeri Kuusiniemi vastasi iloisesta suomalaisyllätyksestä yleisurheilun EM-kilpailuissa Münchenissä ja eteni miesten 110 metrin aitajuoksuun välieriin. Hän juoksi tiistaiaamun alkuerissä ajan 13,89 ja oli eränsä kolmas.

– Ei ollut puhdas juoksu ja kyllä kolisi. Oli pakko laittaa kaasu pohjaan, Kuusiniemi jutteli suorituksensa jälkeen.

– Aamujuoksu ja alkuerä, joten ei ollut ihmeellinen aika, tällä kaudella ennätyksensä 13,68 kellottanut juoksija tuumi.

Välieräpaikka maistui arvokisadebytantille.

– En voi sanoin kuvailla. Haaveilin välieräpaikasta. Arvelin olevani viiden sakissa, kun tulin maaliin, mutta kolmas. Okei, 23-vuotias Kuusiniemi hymyili.

Kesken haastattelun hän seurasi tv-ruudulta Elmo Lakan alkuerää.

– Polje, polje, Kuusiniemi kannusti Jyväskylän Kenttäurheilijoiden seuratoveriaan.

Kannustus ei riittänyt. Ei myöskään konkari Lakan vauhti. Hän jäi erässään kuudenneksi ajalla 13,78. Neljä parasta olisi päässyt suoraan jatkoon.

– Lähtö oli suht puhdas, ja olin mukana rintamassa. Ei ollut rytinää ja rempseyttä, mitä parhaimmillaan on.

Lakka ei jätä kenkiä naulakkoon

Lakka juoksi SE:n 13,31 viime vuonna ja eteni hyvän kauden aikana myös olympiavälieriin. Tällä kaudella paras aika 13,55 syntyi jo toukokuussa Jyväskylässä eikä MM-kilpailuissa ollut asiaa välieriin.

– Toukokuussa oli plus 11 astetta. Nyt kolme kuukautta myöhemmin olen kaksi kymmenystä hitaampi, Lakka ihmetteli.

– Treeneissä tuntuu hyvältä, ja pääsen siellä lähelle ennätyksiä. Vedän kauden loppuun asti.

Ura on jatkumassa kauden jälkeenkin.

– Tossu ei ole liikahtanut tällä kaudella, mutta ei kannata laittaa kenkiä naulakkoon, Suomen ennätysmies tuumi.

Myös Suomen kolmas kilpailija Ilari Manninen karsiutui. Hän juoksi ensimmäisessä erässä vaatimattoman ajan 14,08.

– Puhdas ja rento veto, mutta hidas. On äimistynyt olo. Heti kun varmistelee, käy näin. En kolhinut ja tuntui hyvältä, mutta yllätyin, miten olin noin hidas. Aika raskas olo, kun on aikainen aamu, Manninen summasi paikallista aikaa kello 9.35 käynnistynyttä kilpailua.

Kuusiniemi juoksee välieränsä keskiviikkona.

– Pitää juosta pari kymmenystä kovempaa. Nyt vain virittelemään, Kuusiniemi suunnitteli.

Blomqvist jäi 12:nneksi naisten 1 500 metrin juoksun alkuerissä

Suomen Nathalie Blomqvist jäi 12:nneksi naisten 1 500 metrin juoksun EM-alkuerissä Münchenissä. Tiistaiaamun korkeuksiin kohoava aurinko ja kuumuus uuvuttivat suomalaisjuoksijan.

– Vähän on huono olo, vaikka alkuverryttelyssä oli vielä hyvä olo. Ei vain löytynyt viimeistä kiriä kilpailussa, Blomqvist sanoi ja nojaili haastattelualueen aitaan.

Hän on kärsinyt akillesjännetulehduksesta, joka on vaikeuttanut harjoittelua.

– Ongelmat ovat syöneet viimeistä tonnivitosen vauhtia, vaikka jaksaminen onkin. Tänään ei löytynyt vauhtia. Olen aika uupunut, hän viittasi lämpöönkin.

Blomqvistin mukaan tankkaus ja valmistautuminen kisan alla sujuivat hyvin. Aika jäi lukemiin 4.14,90. Hänen ennätyksensä on 4.10,25 tältä kaudelta.

– Harjoitteluun se jalka on vaikuttanut todella paljon. Jalka oli ihan ok:n tuntuinen kisassa, mutta huomaan eron toiseen jalkaan verrattuna. Mutta en kuitenkaan niin, että jalka olisi voimaton. Ihan hyvä se oli. Toivon, että jalka toipuu tästä, ja voin juosta paremmin Ruotsi-ottelussa, juoksija silmäili syyskuun alkuun.

Puolan Sofia Ennaoui oli erän nopein ajalla 4.02,73. Hitaimmillaan jatkoon riitti 4.04,90. Matkan Suomen ykkösnainen Sara Kuivisto keskittyy Münchenissä 800 metrin kilpailuun, vaikka saavutti EM-kisapaikan 1 500 metrillekin jo viime vuoden suorituksillaan.