Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjän puolustusministeri ja YK:n pääsihteeri keskustelivat kriisiydinvoimalan tilanteesta

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu ja YK:n pääsihteeri Antonio Guterres ovat keskustelleet puhelimitse Zaporizhzhjan ydinvoimalan tilanteesta, kertoi Venäjän puolustusministeriö maanantaina.

Puolustusministeriön mukaan kaksikko keskusteli niistä edellytyksistä, joilla voimalan käyttö olisi turvallista.

Zaporizhzhjan ydinvoimala on Euroopan suurin. Venäjän joukot valtasivat sen maaliskuun alussa, pian sen jälkeen kun olivat hyökänneet Ukrainaan.

Heinäkuun jälkeen ydinvoimalan aluetta on tulitettu useaan otteeseen. Venäjä ja Ukraina ovat syyttäneet toisiaan hyökkäyksistä. YK:n alainen Kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA on kertonut olevansa hyvin huolissaan voimalan turvallisuudesta.

Puolustusministeriön mukaan Shoigu ja Guterres puhuivat myös Olevnikan vankilaan Itä-Ukrainassa heinäkuun lopussa tehdystä iskusta, jossa kuoli kymmenittäin ukrainalaisia sotavankeja.

Ukrainan mukaan Venäjä tulitti vankilaa peitelläkseen vankien julmaa kohtelua, kun taas Venäjän mukaan Ukraina tulitti vankilaa.