Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Törkeästä petoksesta epäillyt huijasivat itselleen kelloja yli 400 000 euron arvosta Helsingissä

Helsingin poliisi ilmoittaa tutkivansa epäiltyä törkeää petosta, jossa asianomistajalta saatiin erehdyttämällä haltuun neljä Rolex-kelloa.

Kellojen arvo on noin 440 000 euroa. Epäilty rikos tapahtui huhtikuussa.

Epäillyt olivat olleet yhteydessä arvokelloja välittävään uhriin. Epäillyt ja sopivat välittäjän kanssa tapaamisen helsinkiläiseen ravintolaa. Kauppa tehtäisiin bitcoin-siirtona.

– Rikoksesta epäillyt erehdyttivät asianomistajaa siten, että hän luuli saaneensa maksun ja luovutti kellot näille niin kutsutuille ostajille. Epäillyt hyödynsivät huijaamisessa virtuaalivaluuttojen lohkoketjuun liittyvää toiminnallisuutta, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Teemu Haapala sanoo tiedotteessa.

Osapuolet olivat tehneet sujuvat kaupat yhdestä Rolexista maaliskuussa. Tuolloin maksu tehtiin kanssa bitcoineina.

Poliisi otti kaksi epäiltyä kiinni Helsinki-Vantaan lentokentältä huhtikuun 8. päivä. Epäillyt henkilöt ovat olleet vangittuna esitutkinnan ajan. Esitutkinta on edelleen kesken, koska kaikkia epäiltyjä ei ole tavoitettu.

Poliisi sai takavarikoitua kaksi kelloa ja palauttamaan ne asianomistajalle. Esitutkinnassa saatiin myös takavarikoitua rikoshyötynä kahtena eri virtuaalivaluuttana liki 136 000 euron edestä.

Esitutkinta on siirtynyt syyteharkintaan kahden vangitun epäillyn osalta.