Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ensi viikosta alkaen Helsingin ja Turun välinen junaliikenne pysähtyy Kupittaan asemalle – tilapäinen järjestely kestää noin kaksi vuotta

Helsingin ja Turun välinen junaliikenne ei ensi viikosta alkaen kulje enää Turun päärautatieasemalle asti, vaan liikenne pysäytetään Kupittaan asemalle.

Vielä maanantaina 15. elokuuta matka Turun ja Salon välillä taitetaan VR:n korvaavalla bussilla johtuen erillisestä ratatyöstä Turun ja Salon välisellä osuudella, Väylävirasto kertoo.

Tiistaista alkaen Helsingin-junat lähtevät ja pysähtyvät Kupittaan asemalla. Siten myös suora junayhteys Turun satamaan poistuu.

Tilapäiset liikennejärjestelyt ovat Väyläviraston mukaan voimassa noin kahden vuoden ajan.

Järjestely on osa ratahanketta

Turun päärautatieaseman ja Kupittaan välillä liikennöi bussiyhteys, josta vastaa Turun seudun joukkoliikenne Föli.

Kupittaan asemalta löytyvät myös opasteet VR:n korvaavalle bussiyhteydelle Turun satamaan sekä Föli-bussille Turun lentokentälle.

Satamaan asti ostettu tai satamasta lähtevään junaan ostettu junalippu toimii pääsylippuna bussikuljetukseen.

Junaliikenteen pysäytys Kupittaalle on osa Kupittaa–Turku-ratahanketta, jossa muun muassa rakennetaan kaksoisraide Kupittaan ja Turun rautatieaseman välille.