Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Trumpin kartanoon Floridassa tehtiin kotietsintä – ex-presidentin mukaan hänen kassakaappinsakin avattiin

Yhdysvaltain ex-presidentin Donald Trumpin kartanoon Floridassa on tehty kotietsintä, kertovat useat yhdysvaltalaismediat. Liittovaltion poliisin FBI:n tekemässä kotietsinnässä etsittiin lähteiden mukaan asiakirjoja, jotka Trump mahdollisesti otti luvatta mukaansa Valkoisesta talosta.

– Kaunis kotini Mar-a-Lagossa on piiritettynä, ratsattuna ja miehitettynä. Sen on tehnyt suuri joukko FBI:n agentteja, Trump sanoi lausunnossaan uutiskanava CNN:n mukaan.

Trumpin mukaan liittovaltion poliisi oli avannut väkisin myös hänen kassakaappinsa.

Trumpin asianajajan Christina Bobbin mukaan FBI takavarikoi kartanosta dokumentteja.

– Presidentti Trump ja hänen lakiryhmänsä ovat tehneet koko ajan yhteistyötä FBI:n ja oikeusministeriön kanssa. FBI on tehnyt ratsian, josta se ei ilmoittanut ennalta ja jonka aikana se takavarikoi papereita, Bobb sanoi.

Liittynee kansallisarkiston tutkintapyyntöön

FBI ei ole vahvistanut ratsiaa eikä ole avannut, mistä etsinnässä oli mahdollisesti kyse. CNN:n mukaan myös oikeusministeriö ja Valkoinen talo ovat kieltäytyneet kommentoimasta asiaa. Uutiskanavan lähteiden mukaan Valkoiselle talolle ei kerrottu ennalta ratsiasta.

Trump ei ollut itse paikalla Mar-a-Lagossa etsinnän aikana. Ex-presidentti oli CNN:n mukaan New Yorkissa.

Oikeusministeriöllä on käynnissä ainakin kaksi Trumpia koskevaa tutkintaa. Niistä toinen koskee juuri Valkoisen talon asiakirjoja ja toinen viime vuoden loppiaisen kongressimellakkaa, jossa Trumpin kannattajat valtasivat kongressirakennuksen.

Myös New York Times kirjoittaa lähteisiinsä viitaten, että etsintä näyttää liittyneen asiakirjoihin. Lehden tietojen mukaan kartanolle oli viety laatikoita, joissa oli salaisiksi luokiteltuja asiakirjoja.

Yhdysvaltain kansallisarkisto kertoi helmikuussa, että se oli saanut 15 laatikollista papereita Trumpin Floridan-kartanolta. Tuolloin Washington Post raportoi, että laatikoissa oli salaiseksi luokiteltuja asiakirjoja, jotka Trump oli ottanut mukaansa vaalitappionsa jälkeen.

Lain mukaan asiakirjat olisi Trumpin presidenttikauden päätyttyä pitänyt luovuttaa, mutta ne oli viety Mar-a-Lagoon.

Kansallisarkisto pyysi oikeusministeriötä aloittamaan tutkinnan Trumpin toiminnasta.

Trumpin poika Eric Trump kertoi Fox-kanavan haastattelussa, että etsintä liittyisi juuri kansallisarkiston pyyntöön.

-----

Lähteenä myös uutistoimisto AFP.