Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjä väittää: Yhdysvallat osallistuu suoraan Ukrainan sotaan antamalla tykistölle ohjeita

Venäjän puolustusministeriö syyttää Yhdysvaltoja ensimmäistä kertaa suoraan Ukrainan sotaan osallistumisesta, uutisoi BBC.

Ministeriön tiedottaja, kenraaliluutnantti Igor Konashenkov, väittää Yhdysvaltojen hyväksyneen kohteita ukrainalaisten käyttämien Himars-raketinheitinjärjestelmille. Konashenkov väittää yhteyden paljastuneen siepatuista puheluista.

Yhdysvaltain viranomaiset eivät ole kommentoineet väitettä.

– Se on Bidenin hallinto, joka on suoraan vastuussa kaikista Kiovan hyväksymistä raketti-iskuista asuinalueisiin ja siviili-infrastruktuuriin Donbasin ja muiden alueiden asutuskeskuksissa, jotka aiheuttivat siviilien joukkokuolemia, Konashenkov väittää.

Venäjä on aiemmin syyttänyt Yhdysvaltoja "välillisen sodan" käymisestä Ukrainassa, eli sotimisesta Venäjää vastaan ukrainalaisten kautta.

Huhtikuussa Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoi, että Yhdysvaltojen päätös toimittaa Ukrainalle aseita miljardien dollarien arvosta tarkoittaa, että puolustusliitto Nato on periaatteessa mukana sodassa Venäjän kanssa.