Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MTV:n uutiset: Mustasaaressa sijaitsevan Nordic Wildlife Care ry:n toiminnassa tutkitaan eläinsuojelurikosta

Mustasaaressa sijaitsevan Nordic Wildlife Care ry:n toiminnassa tutkitaan eläinsuojelurikosta, kertoo MTV:n uutiset. Asia vahvistetaan MTV:lle Pohjanmaan poliisilaitokselta.

MTV:n uutisten mukaan aluehallintovirasto löysi aiemmin keväällä tarkastuskäynnillään eläinhoitolan eläimet vaarallisista olosuhteista ja totesi paikan toiminnassa eläinsuojelulain vastaista toimintaa.

Pohjanmaan poliisilaitoksen rikoskomisario Joanna Österblad kertoo MTV:lle, että tutkinta on käynnistetty poliisin omien havaintojen perusteella ja asiasta on oltu yhteydessä valvontaviranomaisiin. Avin tarkastuskäynti liittyy myös asiaan, Österblad vahvistaa MTV:lle.

MTV:n uutisesta ilmenee, että läänineläinlääkärit olivat vierailullaan keväällä huomanneet useita epäkohtia eläinten pidossa.

Yhdistys hoitaa villieläimiä ja palauttaa niitä luontoon. Hoitolan omistaja Markku Harju kertoo STT:lle puhelimitse, että ei ole tietoinen poliisitutkinnasta ja että hoitolassa ei ole toistaiseksi poliisia näkynyt. Hän sanoi puhelimitse, että hoitolaan tuotavat eläimet vapautetaan luontoon hyvinvoivina.