Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savonlinnan onnettomuusautossa matkasi kolme miestä ja nainen, auto loukkaantuneen omistuksessa

Sää oli onnettomuuspaikalla sateinen, ja auton renkaat olivat huonossa kunnossa.

Savonlinnassa lauantaina kolme henkeä vaatineessa liikenneonnettomuudessa oli osallisina kolme miestä ja yksi nainen, kertoo Itä-Suomen poliisilaitos.

Kolme nuorista kuoli, ja yksi loukkaantui vakavasti. Loukkaantunut on tällä hetkellä hoidossa Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Onnettomuudessa ei ollut muita osallisia.

Onnettomuusauto on loukkaantuneen omistuksessa. Vielä ei kuitenkaan ole varmuutta, kuka autoa kuljetti, kertoo poliisilaitoksen rikoskomisario Harri Hauhia STT:lle.

Iltalehden mukaan auton rekisteritietojen perusteella saatavista julkisista tiedoista käy ilmi, että auto oli katsastettu viimeksi tammikuussa 2021. Se olisi pitänyt katsastaa jälleen tämän vuoden tammikuussa, mutta se oli poistettu liikennekäytöstä jo viime vuoden lokakuussa. Rikoskomisario Hauhia ei vahvistanut tätä tietoa STT:lle.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan kuolonuhreista kaksi oli kihloissa ja heiltä jäi jälkeen alle vuoden ikäinen vauva. Hauhia ei vahvistanut STT:lle myöskään tätä tietoa, vedoten uhrien yksityisyydensuojaan.

Savonlinnassa muistettiin sunnuntaina surmansa saaneita nuoria sekä suruliputuksella että suruhartaudella.

Sää oli sateinen ja auton renkaat kuluneet

Viikonlopun aikana suoritetuissa tutkimuksissa on selvinnyt, että seurue oli ajanut Savonlinnan ohitustietä lännen suunnasta. Tutkimusten perusteella tapahtumasarja mahdollisesti lähti liikkeelle, kun auton eturengas osui ajoradan katukiveykseen, ja auto lähti hallitsemattomaan luisuun. Auto törmäsi opastinpylvääseen.

Törmäyksen seurauksena auto oli katkennut etuistuinten takaa. Autossa olleista ihmisistä kolme löytyi onnettomuuden jälkeen auton ulkopuolelta. Yksi matkustajista löytyi elossa auton takapenkiltä, mutta hän kuoli myöhemmin sairaalassa. Hän oli autossa turvavöissä.

Poliisi selvittää muiden autossa olleiden turvavöiden käyttöä, ja kuka autossa olleista kuljetti autoa onnettomuushetkellä. Myös mahdollista päihteiden osuutta tapahtumiin selvitetään.

Auton takarenkaat olivat erittäin kuluneet ja onnettomuushetkellä tieurissa oli vettä. Myös tilannenopeudella on voinut olla vaikutusta onnettomuuteen.

Poliisi tutkii tapahtunutta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksina.

Juttua korjattu poliisin korjattua tietojaan. Poliisi kertoi aiemmin, että yksi matkustajista olisi löytynyt kuolleena auton takapenkiltä. Takapenkiltä löytynyt ihminen kuitenkin kuoli myöhemmin sairaalassa.

Savonlinnassa muistettiin liikenneonnettomuudessa surmansa saaneita nuoria