Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savonlinnassa muistettiin liikenneonnettomuudessa surmansa saaneita nuoria

Viikonloppuna liikenneonnettomuudessa surmansa saaneita nuoria muistettiin sunnuntaina Savonlinnassa sekä suruliputuksella että suruhartaudella. Kolme nuorta kuoli varhain lauantaina Savonlinnassa Rantasalmentiellä tapahtuneessa onnettomuudessa. Neljäs henkilöautossa ollut loukkaantui vakavasti.

– Meitä on kohdannut tänään järkyttävä suru-uutinen. Otamme osaa omaisten suureen suruun, kommentoi tapahtunutta Savonlinnan kaupunki Facebook-sivuillaan lauantaina.

Savonlinnan seurakunta ilmoitti, että Savonlinnan tuomiokirkossa järjestetään sunnuntai-iltana suruhartaus. Paikalle kerrottiin saapuvan ammattiauttajia ja seurakunnan työntekijöitä.

– Tämä on pienelle kylälle varsin surullinen ja koskettava tapahtuma, kuvaili komisario Jyrki Koskinen turmaa Itä-Suomen poliisista STT:lle lauantaina.

"Todennäköisimmin tilannenopeus on ollut varsin reilu"

Neljän nuoren seurue oli varhain lauantaina liikkeellä henkilöautolla, joka ajautui ajoratojen keskikaistan kivetykseen ja siitä edelleen ajokaistojen väliselle alueelle oikea kylki edellä, Itä-Suomen poliisi kertoi. Auto törmäsi opastinpylvääseen ja meni törmäyksestä käyttökelvottomaan kuntoon.

Onnettomuudessa kuoli kolme autossa ollutta noin 20-vuotiasta savonlinnalaista. Poliisi ei ole kertonut surmansa saaneiden tarkempia ikiä tai sukupuolia. Vakavasti loukkaantunut kuljetettiin Kuopion yliopistolliseen sairaalaan.

Onnettomuuden syystä ei toistaiseksi ole tarkempaa tietoa.

– Todennäköisimmin tilannenopeus on ollut varsin reilu ja auton hallinta on menetetty, komisario Koskinen arvioi lauantaina.

Onnettomuus tapahtui alueella, jossa nopeusrajoitus on 60 kilometriä tunnissa. Tapahtuma-aikaan satoi runsaasti vettä. Poliisi on kertonut, ettei epäile alkoholilla tai päihteillä olleen osuutta tapahtuneeseen.

Poliisi on jatkanut tapahtumien kulun selvittämistä, eikä onnettomuudesta kerrottu sunnuntaina uusia tietoja. Poliisin on määrä tiedottaa tapahtuneesta lisää maanantaina.