Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kentuckyn rankkasateet ja tulvat vaatineet useita uhreja, joen pinta nousi nopeasti senteistä liki kuuteen metriin

"Nämä ovat pahimmat tulvat miesmuistiin."

Yhdysvalloissa ainakin 15 ihmistä on saanut surmansa kaatosateiden aiheuttamissa äkkitulvissa Kentuckyn osavaltion itäosassa, kertovat viranomaiset. Pelastustyöt ovat edelleen kesken, ja uhrimäärän odotetaan vielä nousevan.

- Nämä ovat pahimmat tulvat miesmuistiin. Kuolleiden määrä tulee nousemaan kaksinumeroisiin lukuihin, sillä uhrimäärä tuntuu kasvavan tunti tunnilta, sanoi osavaltion kuvernööri Andy Beshear aiemmin tänään.

Kuuteen piirikuntaan on julistettu hätätila, ja kansalliskaartin helikoptereita on kutsuttu apuun pelastamaan uhreja, jotka ovat etsineet turvaa talojen katoilta ja puista.

Rankkasateet saivat Kentucky-joen pohjoishaaran tulvimaan rajusti. Kun veden syvyys normaalisti tähän aikaan vuodesta on 30–60 senttiä, nousi vesi torstain aikana lähelle kuutta metriä.

- Sadat ihmiset tulevat menettämään kotinsa. Tästäkään ei tulla toipumaan kuukausissa, vaan monilla perheillä tulee kestämään vuosia toipua tästä ja jälleenrakentaa, Beshear synkisteli.

Kuvernöörin mukaan ainakin 25 000 taloutta osavaltiossa on ilman sähköä. Myös vedenjakelu on monilta alueilta poikki.

Meteorologien mukaan nopeaa helpotusta osavaltioon ei ole luvassa, sillä sateiden ennakoidaan jatkuvan.